Hyundai Kona İncelemesi

2
21872
Konatolia Hyundai Kona

Hyundai Kona incelemesi: aracın motor özellikleri, tasarım dili ve daha fazlası hakkında cevaplar sunuyor. Bu inceleme yazımızda Hyundai Kona fiyatıHyundai Kona motor özellikleri, dizel Kona yakıt tüketim miktarı gibi ayrıntıları bulabilirsiniz. Ayrıca 2019 Kona boyutlar ve Kona’nın hızlanma verileri de var. Markanın son bir yıldır büyük önem vererek geliştirdiği Kona projesine yakından ve detaylı olarak bakalım mı…

Kona’nın sloganını hatırlayarak Hyundai Kona görsellerine bakalım mı?

“Hayatı özgürce yaşa”

Hyundai Kona Fotoğrafları

Hyundai Kona İncelemesi

Hyundai Kona Bu aralar yeni bir SUV almayı düşünüyorsanız “Hyundai Kona ile tanışın” deriz. Segmenti için önemli sorulara yanıt sunan Yeni Kona modeli gerçekten konfor sunuyor. 2019 Hyundai Kona hakkında aradıklarınızı da inceleme yazımız içinde bulabilirsiniz.

Dizel otomatik Hyundai Kona yakıt tüketim ortalaması, motorunun teknik özellikleri, boyutları, hızlanma verileri ve fiyat özellikleri ile devam edelim…

Hyundai Kona arkadan görünümHyundai Kona, markanın küçük SUV modeli olarak lanse edildi. Dizel otomatik Kona modeli ile özellikle Türkiye gibi pazarlara seslenen Kona, bagaj hacminden, iç mekan kalitesine değin pek çok konu başlığında iyi bir optimizasyonun ürünü. İşte bu nedenle marka Türkiye tanıtımına büyük önem verdi. Hatta geçtiğimiz aylarda Konatolia adlı bir proje yaptı ki bu, baya ses getirdi. Ülke genelinde otomobil gazeteciliği yapan isimleri davet ederek 40 ili Kona ile gezdirdi.

Kona Zorlu Yollarda İyi!

Hyundai Kona modeli, aslına bakardanız tam olarak bir arazi aracı mı/ değil. O, şehir içinde kullanılmak üzere tasarlanmış bir SUV modeli. Ama söz konusu KonAtolia projesi ile Hyundai Kona, arazi koşullarında farklı otomobil yazarları ve test uzmanları tarafından test edilmiş oldu.

Farklı mecralarda görüşlerini, deneyimlerini yani Hyundai Kona yorumlarını paylaşan yazarların pek çoğu, arazi koşullarındaki başarılı sürüş dinamiklerinin ve ekonomik yakıt tüketiminin altını çizmişti. arabam.com için de Mert Yılmaz Kona ile Konatolia yolculuğu yapmıştı. Mert Yılmaz’ın Hyundai Genel Müdürü ile yaptığı röportaj da Kona ve Türkiye’deki geleceğine dair önemli bilgiler veriyordu. Gelelim, bugüne…

Hyundai Kona Kaç Para? Sıfır Kona Fiyatları ve 2. El Kona Fiyatları

Sıfır Kona fiyatı 135 bin Tl bandında seyrediyor. Kona’nın başlangıç fiyat etiketi olan 133.400Tl, rekabetçi bir rakam sunuyor. Kona donanım paketlerindeki bir üst seviyeye baktığımızda (Elite Smart) 12 bin Tl ekstra rakamla karşılaşıyoruz. Tabi burada açılabilir cam tavan, 18 inç alaşım jantlar, 7 inç multimedya ekranı, 4,2 inç renkli gösterge ekranı, elektronik kontrollü klima gibi lüksleri de almış oluyoruz.

Sıfır km Hyundai Kona fiyat listesi burada!

İkinci el Hyundai Kona almak da çok mantıklı bir tercih aslında. 2. el Kona fiyatları nispeten makul ama çok uygun fiyata 2. el Hyundai Kona bulma şansınız pek yok. Çünkü araç, zaten yeni ve ikinci eli de en fazla bir kaç aylık.

Hyundai Kona Yorumları Nasıl?

Küçük SUV sınıfında mücadele eden Kona, dizel motor ve otomatik şanzıman ikilisi ile önemli bir açığı kapatıyor. Kona 2019 modeli sadece dizel otomatik kombinasyonla satışta. Motor seçeneği olmasa da donanım konusunda çok zengin seçenekli bir otomobil olmuş. Fiyatı da sınıfı için çok rekabetçi. Bu özelliklerle Kona, bu yıl ve gelecek yıl epeyce tercih edilebilir.

Hyundai Kona 2019 Motor Özellikleri

Hyundai Kona’nın motoru nasıl? Mesela Konanın motoru şikayet var mı? Peki, Hyundai Kona motorunun maksimum gücü ve tork verisi ne? Hyundai Kona 2019 motor özelliklerine bakalım…

Hyundai Kona Motor Özellikleri

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı Turbo motoru önde ve enlemesine konumlanıyor.

Yakıt tipi dizel olan araç 7 ileri otomatik şanzımanlı olarak sunuluyor.

Silindir / Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 1598cc

Maksimum Güç: 100kW/136HP 4000 d/d

Maksimum Tork: 320 Nm 2000 -2250 d/d

Hyundai Kona Hızlanma Verileri

0-100km/s Hızlanma Verisi: 9,8 saniye

Maksimum Hızlanma Verisi: 191 km/s

Şanzıman: 8 ileri otomatik şanzıman

Aktarma: Önden çekişli

Kona Yakıt Tüketimi Ortalaması: 4,4 litre

C02 Emisyonu: 115g/km

Hyundai Kona 2019 Boyutlar

Uzunluk: 4165mm

Genişlik: 1800mm

Yükseklik: 1565mm

Boş Ağırlık: 1417kg

Kona Bagaj Hacmi: 361 litre. Konanın bagajı, koltukları katlayınca 1143 litre alan sunuyor.

Murat Tosun’un, Dizel Hyundai Kona Testi için buraya tıklayın!

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here