2021 Hyundai i30 Avrupa’da Satışa Sunuldu

0
3114

2020 yılı itibariyle Türkiye’de satışı durdurulan Hyundai’nin sevilen modeli i30 Avrupa’da sürücülerle buluşmaya devam ediyor. Makyajlı haliyle 2021 Hyundai i30 satışa sunuldu. İşte detaylar.

2021 Hyundai i30 Neler Vadediyor ?

Yeni 2021 Hyundai i30, karakteristik çizgilerinden taviz vermemiş. Ancak yine de biraz makyaj görerek farklılığını da ortaya koymuş durumda. Özellikle en dikkat çekici yanlarından birisi olan yeni ön ızgara tasarımı eleştirmenlerden beğeni toplamış. Biraz daha sert bir tavrı olan üçgen yapılı bir ön ızgaraya sahip yeni i30. Ve bu ızgaranın yapısına eşlik eden ön paneller. Bu ızgara aracın N-line versiyonunda da normal versiyonunda da ortak olarak kullanılıyor.

Aracın yan kısmında herhangi bir görünen fark yok gibi duruyor. Aracın arka panelinde ciddi değişiklikler görüyoruz yan panelin aksine. Sanıyoruz ki aracın aerodinamik performansını artırmak hedefiyle yapılan bazı güncellemeler söz konusu. Bizce aracı daha modern bir sportif görüntüye kavuşturmuş. Çift egzoz çıkışı da bu görüşümüzü destekler nitelikte.

2021 Hyundai i30

İç Tasarımı

İç panelin bizi görünüş açısından biraz hayal kırıklığına uğrattığını söylememiz gerek. Çünkü aracın iç kısmına herhangi bir makyaj güncellemesi uygulanmadığını görüyoruz. Önceki nesiller ile birebir aynı bir tasarım görmek biz gibi yenilik bekleyen kişileri de üzecektir diye düşünüyoruz. Koltuk döşemelerinde 3 farkı ren alternatifi sunmuş Hyundai. Bej, gri ve siyah renklerinden birisini döşeme rengi olarak seçebilirsiniz. Aynı şekilde gövde rengini de bu renklerden birisini seçerek uyumlu bir araç kurma imkanı tanımışlar.

2021 Hyundai i30 modelinde 10 inçlik bir multimedya ekranı kullanılmış. Ancak bu ekran yarı dokunmatik olarak konumlandırılmış. Full dokunmatik olmasını beklerdik açıkçası. Android Auto ve Apple CarPlay standart olarak tüm versiyonlarında destekleniyor.

2021 Hyundai i30

Motor

Hyundai 2021 yılı modeli için 2 benzinli ve 1 dizel olmak üzere 3 farklı motor çeşidi tanımlamış. Bu motorlar 1.0 , 1.5 ve 1.6 seçenekleri şeklinde. Benzinli ve dizel araçların giderek güç kaybettiği Avrupa ve Birleşik Krallık pazarında gelecek adına neler olacak bilemiyoruz. Ancak Hyundai’nin bu pazarlarda varlığını arttırarak devam ettirme arzusunu biliyoruz. O sebeple yakından tanıdığımız Hyundai modellerini çok yakında elektrikli ya da hybrid olarak görebiliriz.

2021 Hyundai i30

İkinci El Hyundai i30 İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here