Yeni Hyundai Tucson Motor Seçenekleri

0
2440
Yeni Hyundai Tucson

Hyundai Tucson geçtiğimiz günlerde düzenlenen görkemli lansmanı ile tüm dünya otomobil sektörüne tanıtımını gerçekleştirdi. Muhteşem bir tasarım dili ile firmanın bu jenerasyonundaki öncüsü olan model, görkemli görünüşünün ardındaki dinamikleri de netleştirmeye başlamış bulunmakta. Modelin ölçüleri ve hangi pazarlar da hangi motor seçeneklerinin olacağı kademeli olarak firma tarafından açıklandı. Sadece dış tasarımı ile Türkiye pazarındaki çoğu kullanıcıyı çok heyecanlandıran model, sunduğu motor seçenekleri ile de ülkemizde segmentinin zirvesini zorlayan seçenekler arasında yer alacağa kesin gözü ile bakılıyor.

Yeni Tucson

İlginç ve bir o kadar da ilgi çekici ön far tasarımı ve iç mekandaki olağanüstü değişim tercihi firmanın yeni tasarım dilinin de artık bu şekilde olacağı anlamına geliyor. Tüm dünyada Tucson’a karşı çok büyük merak uyandıran bu tasarım dili çok büyük işler başaracakmış gibi duruyor.

Yeni Tucson

Yeni Hyundai Tucson Ölçüleri.

Yeni Hyundai Tucson eski jenerasyonuna göre tamamen değişmiş durumda yer alıyor. Sadece görüntü bakımından değil yepyeni bir gövde ve yeni nesil geliştirilen çok farklı bir platformda üretimi gerçekleşecek model her yönden farklı. İç kabinde yer alan en büyük değişiklik genişleyen ve yolcu konforunu büyük oranda artıran araç uzunluğu oluyor. Selefine göre 20 mm gibi uzunluğunu büyüten model sadece uzunlukla kalmamış, tamamen büyümüş durumda. 20 mm uzunluk, 15 mm genişlik, 10 mm dingil mesafesi büyümüş, olmak üzere selefi versiyonu ile yakından uzaktan bir alakası olmadığını gözler önüne seriyor.

Yeni Tucson

İşin özeti olarak söylemek gerekirse bu yeni makine C segmentinin üstünde boyutlara sahip olarak gelecek. Arkada oturan yolcuların yaşam alanında 26 mm büyüyen ek diz mesafesinin emarelerini de asfalta çıktığında özenle test edeceğiz. Belirtilmesi gereken yerlerden olarak, bagaj kapasitesi de seçilen motor ve güç aktarım sistemine bağlı olarak 33 ila 107 litre arasından artırılmış. Hyundai tarafından açıklanan hacim 620 litre ve koltuklar katlandığında da 1.799 litreye kadar çıkabiliyor.

Yeni Tucson

Yeni Tucson’un Motor Seçenekleri!

Yeni Tucson’un motor yelpazesi oldukça geniş olarak kullanıcılara sunulacak. 1.6 litrelik hem dizel hemde benzinli motor seçenekleri ile farklı güç çıkışlarına sahip olarak alınabilecek. 150 beygirlik güç üretecek benzinli ünite segmentinin standartlarında yer alıyor, dizel motor ise 115 beygir güç çıkışı verecek. Hibrit seçeneğinde ise 48V mimarisinin merkezinde olan bu seçenek benzinli motorun seviyesini 180 beygir, dizel motorunun ise 136 beygir yükseltiyor. Bu motor seçeneklerine kombinasyon olacak şanzımanlar ise 6 ileri manuel ve 7 ileri kademeli otomatik şanzıman olarak açıklandı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here