Aspark Owl Asfalta İniyor!

0
800
Aspark Owl

Aspark Owl, dünyanın en hızlı elektrikli otomobili artık son rütuşların ardından hazır hale geldi. 2017 yılında Japonya merkezli bir teknoloji firması tarafından proje bazında tanıtılan bu süper canavar, asfalta inmek için can atıyor.

Olağanüstü gücünden ziyade, mükemmel görüntüsü ile hem çok cezbedici hem de baş döndürücü bir etkiye sahip. Mükemmelliğe en yakın, kusursuz mottosu ile hazırlanan bu süper canavar tabiki de ilk üretim bandında sınırlı sayı da üretilecek. Bu elektrikli hız makinesini almak için siparişlerin şimdiden dolduğunu sınırlı sayıda ki üretim bandı serilerini tamamen sattığını da söylememiz gerekiyor. Bu otomobil, elektrikli dönem için yeni bir çağ niteliğinde de yer alıyor, elektrik ünitesinin gücünü gösterir niteliğinde bir mühendislik canavarı olarak adlandırıyoruz.

Aspark Owl Teknik Kapasitesi!

Aspark Owl, bu süper canavar dünyanın en hızlı hızlanan otomobillerinin en iyilerinden olarak lanse ediliyor. Fabrikadan çıkacak ilk model artık sahibine teslimiyet için hazırlık yapıyor. 3 yıldır merakla beklenen bu Japon makine tasarımı ile de çok kışkırtıcı bir görünüme sahip duruyor. 0-100 km/s hıza olağanüstü bir biçimde, inanması güç olacak ama, 1.72 saniyede ulaşarak muhteşem bir işe imza atıyor.

Bu rakamla birlikte Dünya otomobil teknolojisinin ne boyutlara ulaştığını da tüylerimiz diken diken olarak izliyoruz. Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleri ile de özel olarak hızlanma katkısı aldığını da söylemeden geçmeyelim. Modelin 0 km/s ’dan 300 km/s hıza çıkması ise sadece ama sadece 10 saniye civarında sürerek yine inanması zor bir işe imza atıyor.

Aspark Owl Görünüm

Bu olağanüstü canavar 2000 beygir güç üreterek asfaltı eriteceğinin sinyallerini otomobil tutkunlarına veriyor. Aynı zamanda da 2000 NM tork değerine de sahip bu süper otomobilin, karbon fiber ham maddesi ile kaplı gövdesi 1900 kg ağırlığına ulaşmış durumda. 64-kWh kapasitesindeki pili 44-kW şarj üstünden 80 dakikada doldurulabilen bu süper canavar, gerçekten her açıdan imkansıza oynayıp kazanmış gibi duruyor.

Canavarın Nerede Üretilecek?

Pek çok kişinin hayalini süsleyen bu süper canavar Aspark Owl net olarak henüz ilk alan sahibine teslim edilmedi. Japonya’da tasarlanmış ve tanıtılmış olmasına rağmen Manifattura Automobili Torino ortaklığında İtalya’da üretileceği aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.  Hiper elektrikli canavarın, satın alan her kullanıcısına göre özelleştirme, kişiselleştirme çalışmalarına maruz kalacağı söyleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here