Yaşadığınız Yere Göre Araba Almak

0
1730
Yaşadığınız Yere Göre Araba Almak

Arabanızı değiştirmeyi düşündüğünüzde, satın alma kararınızı ne etkiler? Güç? Özellikler? Marka? Bir sonraki arabanız için ilanlara göz atarken göz önünde bulundurduğunuz şey ne olursa olsun, muhtemelen çok az insan satın alma kararlarını yaşadıkları yere göre veriyor. Hem de bunu yapmanın bariz faydalarına rağmen. Detaylar için “Yaşadığınız Yere Göre Araba Almak” adlı yazımızı okumaya devam edin.

  • Şehir
  • Kırsal ve Otoyollar

4×4’ler geleneksel olarak kırsal kesimde yaşayan insanlar için ayrılmışken ve daha küçük arabalar kasaba ve şehirlerin temel unsuruyken, bu artık doğru değil. Artık bir Range Rover’ın da bir Citroen C1 gibi şehrin dar sokaklarını sıkıştırdığını görme olasılığınız var. Ancak kendinizi belirli bir araba türüyle sınırlamak heyecan verici görünmese de, sürüşünüzün çoğunu nerede yaptığınıza bağlı olarak bir araba satın almanın yararları vardır.

Burada, “Yaşadığınız Yere Göre Araba Almak” adlı yazımızda bazı arabaların neden farklı yerlere diğerlerinden daha uygun olduğuna bakıyoruz.

Yaşadığınız Yere Göre Araba Almak

Şehir

Bir şehirde yaşıyorsanız, çok fazla dur-kalk sürüşün yanı sıra kuyruklara girip çıkma şansınız da var. Dolayısıyla, bunu akılda tutarak, bu tür bir ortam için en iyi araba, dar park yerlerine girip çıkmak için küçük, ekonomik ve pratik olandır.

Şehirde sürüş için tavsiye edeceğimiz arabalardan bazıları;

Şehir Arabaları

Bazı sürücüler modern şehir otomobilinin boyutlarına burun kıvırsa da, Hyundai i10 veya Toyota Aygo gibi mini arabalar kasaba ve şehirlerde yaşayanlar için kesinlikle mükemmel. Dik sürüş konumu sayesinde her yönden mükemmel görünürlük ve park etmeyi ve trafikteki boşlukları geçmeyi kolaylaştıran küçük orantıları ile şehir arabaları, en telaşlı, dar ve stresli şehir sokaklarında bile sürmek için çok keyifli.

şehir içi arabası

Şehirde Sürüş için Alternatifler

Şehir otomobilinin küçük boyutu çok fazla fedakarlık gibi geliyorsa, şehir içinde de aynı derecede iyi olan ve daha fazla pratiklik sunan başka seçenekler de var.

Ford Fiesta, Volkswagen Polo ve Kia Rio gibi süperminiler, şehir arabalarından biraz daha büyüktür, ancak yine de trafikteki boşluklara sığacak ve dar şehir sokaklarına park edecek kadar küçüktür. Ayrıca işletme maliyetleri ucuz ve ekonomiktir.

Bazı hatchback’ler ve kompakt sedanlar da şehir içi sürüş için idealdir ve yolcular ve bagaj için daha fazla alan sunar. Ancak bu daha büyük arabaların dezavantajı, şehir arabaları ve süperminiler kadar ekonomik olmamaları ve dur-kalk trafiğinde daha fazla yakıt kullanmalarıdır. Bu nedenle depoyu doldururken daha fazla harcama yaparsınız.

Şehir arabası veya süper mini, hangisini seçerseniz seçin, sürüşünüzün çoğunu şehirde yapıyorsanız her zaman benzinli bir araba tavsiye ederiz. Benzinli motorlar “serbest devirlidir”, bu da onları sürmeyi anında daha eğlenceli hale getirir ve o kadar çok kilometre yapmıyorsanız, satın almak ve kullanmak da çok daha ucuzdur.

Kırsal ve Otoyollar

Köy yollarında ve otoyolda çok fazla zaman harcıyorsanız, ekonomi ve performansın en iyi kombinasyonunu sunan bir araca ihtiyacınız olacaktır. Sadece bu değil, aynı zamanda uzun süreli sürüşlerde konfor çok önemlidir, bu nedenle alan, konfor ve zarafet satın alma kararınızda rol oynamalıdır.

İşte kırsal kesimde sürüş için en iyi araba seçimimiz.

4×4’ler;

4×4’ler şehirde yaşam için benimsenmiş olabilir, ancak hikayeleri kırsalda başladı: koyun gütmek ve çiftçilerin tarlalarına ulaşmalarına yardımcı olmak ve şimdi bu kadar çok insanın şehirde 4×4 kullandığını görebilsek de (güvenlik, alan, pratiklik), ek güç ve arazi yeteneklerinin onları kırsal kesimde hala en mantıklı seçenek haline getiriyor.

4x4 Nedir?

Kırsal bir bölgede yaşıyorsanız ve genellikle işe giderken su birikintileri ve çamur arasında sürünürken buluyorsanız, 4 × 4 haklı bir seçenektir. Her bir tekerleğe giden güç sayesinde, yüksek puan alan Volvo XC90 veya Land Rover Discovery gibi 4×4’ler, diğer tüm otomobil türlerinden daha iyi tutuş ve denge sunar. Yağmurlu günler ve çamurlu asfalt alanlar için mükemmeldir. Ek alanları, onları büyük aileler için de mükemmel kılar.

Dahası, çoğu 4×4 dizel motorla çalışır, bu da onlara harika bir düşük hızlı güç çıkışı sağlar ve römorklar ve karavanlar gibi şeyleri çekmek için ideal oldukları anlamına gelir. Ayrıca dizel, benzinden litre başına daha pahalı olsa bile dizel arabalar daha ekonomiktir, bu nedenle daha fazla verimlilik alırsınız. Otoyolda çok fazla zaman harcayanlar için idealdir.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here