Iveco Daily 4×4: 4×4’lük Ticari!

Torino, İtalya merkezli ticari araç ve dizel motor üreticisi olan Iveco, Fiat Grubu’nun alt markalarından biridir. Şirket, cirosu sebebiyle piyasanın en büyük hafif ticari araç üreticisi olarak konumlanmaktadır. Ürettiği ticari araçlar ile kullanıcının iş yükünü hafifletmeyi amaçlayan markanın, ülkemizde satışı olan modelleri; hafif ticaride Daily, orta sınıfta, EuroCargo, ağır vasıta sınıfında ise S-Way olarak karşımıza çıkıyor. Bu modellerin yanı sıra markanın, arazi koşullarına uygun araçları da mevcut. Bu yazıda, Iveco’nun geçtiğimiz yıllarda satışa sunduğu arazi kabiliyeti ile dikkat çeken hafif ticarisi, Daily 4×4 ‘ü inceleyeceğiz.

daily 4x4 orman

Iveco Daily

Ticari araç üretimi konusunda zengin tecrübeye sahip olan Iveco, Daily modeliyle yıllardır başarılı satış rakamlarına ulaşıyor. Iveco’ya ait Daily modelinin ülkemizde; Panelvan, şasi kamyonet, Hi-Matic ve Blue Power olmak üzere 4 farklı versiyon ile satışı bulunuyor. Ticari araçlarda rastlamanın güç olduğu otomatik vites seçeneği, Hi-Matic versiyon ile sunuluyor.

daily seçenekleri

Daily 4×4

Markanın, zorlu arazi şartları için ürettiği ve geçtiğimiz yıllarda satışa sunduğu Daily 4×4, hafif ticari araç kategorisinde yer alan araçlar arasında fark yaratıyor. Daily 4×4’ü standart modelden ayıran en büyük farkların; dört tekerden tahrikli olması, yerden yüksekliği, 16 geçişli bir otomatik vites seçeneği olduğunu söyleyebiliriz. Daily 4×4, panelvan ve kamyonet şasi olmak üzere 2 farklı çeşit ile sunuluyor.

iveco iç mekan

Motor

Dört çeker Daily, 3,0 litrelik bir dizel motora sahip. Bu motor, 180 beygir güç ve 430Nm tork üretiyor. Motor, maksimum torkunu ise 3500 devirde veriyor.

Şanzıman

Daily 4×4, 12 vitesli bir manuel ve 16 vitesli bir Hi-Matic otomatik şanzıman seçenekleri ile sunuluyor. Iveco, bu şanzıman ile sürücüye, yüksek tırmanma kabiliyeti ve konforlu sürüş vadediyor. Kilitlenebilir diferansiyel özelliği de 4×4 Daily’de mevcut.

daily 4x4

Taşıma kapasitesi

5000 kilograma kadar yük taşıma kapasitesi olan Daily, güçlü bir şasiye sahip. Kamyonet şaside, 3080mm ile 4175mm aralığında farklı dingil aralığı seçenekleri bu model ile birlikte tercih edilebiliyor. Panelvanda ise dingil aralığı seçenekleri 3595 mm ile 4175 mm arasında değişiyor.

daily 4x4 kar

Daily 4×4 ‘ün arazi performansı

Model; ön, arka ve orta olmak üzere 3 farklı diferansiyel kilidi ile geliyor. Kabin içerisinde bulunan tuşlar yardımı ile sürücü, araç diferansiyelini çekişin düştüğü noktaya göre kilitleyebiliyor. Ön ve arka yaklaşma açılarının geniş olması, zorlu arazi geçişleri yapmayı olanaklı hale getiriyor.

İkinci el ticari araç ilanları için tıkla!

Minibüs nasıl karavan olur?

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here