Vauxhall Viva ‘nın şehir içinde sürülmesi ve park edilmesi kolay olsa da, bazı rakiplerinin  oldukça gerisindedir.

İç mekanı karanlık ve dardır. Bir Citigo veya i10, Viva’ya göre yolcular ve bagajlar için daha fazla alan sunuyor. Ancak Viva çoğu şehir arabasından çok daha rahattır.

Viva tam bir şehir arabası

kırmızı opel viva

Çoğu alıcının bir şehir otomobilinden isteyeceği şeylerden birkaçı Viva’da mevcuttur: güvenli, öngörülebilir ve manevra yapması kolaydır. Ancak Viva , oldukça fazla yol gürültüsü alıyor. Ayrıca tek benzinli motor seçeneği şehir dışında güçsüz kalıyor. Viva verimli ve fiyatı ucuzdur. Ancak şuan satışta daha mantıklı şehir arabaları var.

Vauxhall Viva’yı, 2015 yılında piyasaya sürdü. Ayrıca 2014 yılında üretimden kaldırılan kardeş firma Chevrolet’s Spark’ın yürüyenini aldı. Bu sistemi, Viva için yeniden tasarladılar. Ancak beş kapılı bir hatchback gövdesi ve önden çekişli sistem aynı kaldı. Motor seçimi sadece 71 beygirlik 1.0 üç silindirli benzinli ve beş ileri manuel şanzımanla sınırlıdır.

Elektrikli aynalar, hız sabitleyici, yol bilgisayarı ve klima opsiyon olmasına rağmen tüm modellerde merkezi kilitleme özelliği standarttır. SE Nav donanımında, Vauxhall’ın uydu navigasyonlu Intellilink 4.0 bilgi-eğlence sistemi var. Pahalı bir özelliktir. Ancak bu bölümde bulacağınız en yüksek teknolojili nav sistemlerinden biridir. SL modelinde ise klima kontrolü, USB soketi ve Bluetooth telefon bağlantısı, 15 inç alaşım jantlar ve deri kaplı direksiyon simidi standarttır.

Aslı Spark’a dayanıyor

Viva’nın platformu Chevrolt Spark’a dayanıyor. Bu yüzden pek gelişmiş değildir. Ancak arabanın tamamı sadece 950kg ağırlığındadır. Bu, onu şehir etrafında hızlı ve çevik kılıyor.  Viva, park manevraları için direksiyona daha fazla yardım sağlayan bir Şehir direksiyon modu ile birlikte gelir. Ancak tekerlek zaten o kadar hafif ki muhtemelen bu özelliğe hiç ihtiyacınız olmayacak.

viva bagaj hacmi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here