Yamaha Elektrik Motorları ile EV motor ihtiyacını en iyi şekilde gidermeyi planlıyor. Yamaha  Japonya’nın en ünlü markalarından bir şirket. Alında motosiklet ve bisiklet üretimi bile kendisini tanıttı. Buna ek olarak otomobiller için motor üretmek konusunda da gayet başarılı oldu.

Yamaha üretim hayatına benzinli motor ile başladı. Ondan sonra değişen otomotiv sektörü ve gelişen yeni Dünya düzeni nedeniyle artık elektrikli motorların kullanımı yaygınlaştı. Şirket bu alanda rotasını elektrikli motor üretmeye çevirdi. Son olarak 469bhp elektrik ünitesi ile boy gösterdi.

Japon firması Yamaha en iyi motosiklet ürün gamı ile varlığın sürdürüyor. Ayrıca Yamaha diğer üreticiler için içten yanmalı motorlar ve elektrik motorları üreten başarılı bir güç aktarma üretim ekibine sahip.

Yeni birim müşterilere satış için tasarlandı. Bu durumu firma tarafından otomobil üretimine geri dönmek için herhangi bir işaret sayılmaz.

Yamaha Elektrik Motorları yüksek güç üretmesiyle kendisini kanıtladı. Yeni ürettikleri Hyper EV’ler ürettikleri yeni motor 800V çalışma voltajı ile otomotiv sektöründe kullanılan en yüksek çıkış yoğunluğuna sahip. Yeni elektrik motoru maksimum çıkışta 350 kW’a yani 469bhp tekabül eden bir güç üretiyor.

Yamaha Elektrik Motorları

Yamaha Kompakt Bir Motor Tasarımına İmza Attı

Şirket, endüstri alanında yaygın olarak kullanılan ve çıkış ve yoğunluğun, (mekanik ve elektrik bileşenlerini) dişli ile invertörün tek bir üniteye entegre edilmesi ile ortaya çıkması ve birden fazla motorun tek bir otomobile kullanılması için bu tip kompakt bir tasarıma imza attıklarını söylüyor.

Yamaha, yeni geliştirilen ve yağ soğutmalı motor ile ilgi toplamaya devam ediyor. Firma piyasada bulunan çoğu otomobil markasından ürettiği motor hakkında çeşitli söylemler alıyor. Firma ihtiyaç olması halinde hem otomobil hem de yüksek çıkışlı elektrik motor ihtiyacı olan herkese üretim yapabileceğini söyledi. Her şeyden önce bunun için öncelikle prototipleme ekipmanlarına ve tesislere ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Yamaha bunları yapmak için esnekliği sağlayan döküm ihtiyacı olduğunu söyledi. Buna ek olarak işleme ve montaj alanlarında üretim teknolojisinden faydalanacaklarını da ekledi.

Aslına bakarsanız Yamaha geçmiş yıllarda da parça temin konusunda bazı ünlü firmalar ile çalışmalar yapmıştı. Özellikle Yamaha motor bölümü geçmişte Ford, Toyota, Volvo ve Lotus gibi araba markalarına ICE üniteleri ve diğer parçalar üretmek konusunda yardımcı oldu.

Yamaha ayrıca 1988 yılından bu yana formula 1 sporlarında motor tedarikçisi olarak yarıştı. 116 yarış boyuna pistlerde boy gösterdi. Son sezonda Damon Hill’in Arrows’una güç getiren Macaristan Grand Prix’sini kazanmaya yaklaştı. Şirket 1997 yılında son bulan yarış hayatı boyunca yarış pistindeki agresif ve faaliyetlerde bulununca F1 topluluğu üyesi oldu. F1 serüveni yamaha için deneyim, yakın temaslar ve kurulan bağlantılar ile oldukça yararlı oldu.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here