Elektrikli Triumph Stag ve Morgan 4/4 tanıtıldı. Klasik Otomobillere olan ilgi devam ediyor. Onlar klasik ama yeni nesil otomobiller arasında kendisine yer bulmaya çalışıyorlar. Bu durum son günlerde daha da arttı.

İkonik araçları tekrar aramızda görmek bize mutluluk veriyor. Bu alanda son çalışma Oxford merkezli bir İngiliz şirketi tarafından gerçekleşti. Dönüşen modeller 1976 Triumph Stag ve 1957 Morgan 4/4 adında iki ihtiyar. Bu araçların yapım aşamasında dikkat çeken bir olay var. Firma sıfır emisyonlu bir güç aktarma organı kullanılarak türünün tek örneği olduğunu söyledi.

Firma Elektrojenik, 3.0 litrelik V8 motorunu Stag’den çıkardı. Kendi ‘Hyper9’ elektrik motoruyla değiştirdi. Bu, sayede araçta bulunan 4 vitesli şanzımanın da uyumu ile arka tekerleklere 107hp ve 173Nm tork gitti.

Sonrasında 37kWh pil, motor, yakıt deposu ve yedek tekerleğin bıraktığı alanı doldurdu. Sonrasında tam şarjla yaklaşık 240 kilometre menzil sundu. Ayrıca dönüşen bu otomobillerde yeni nesil elektrikli otomobillerde bulunan type 2 şarj soketi bulunuyor.

Morgan 4/4 modeli de yukarda Elektrikli Triumph Stag modelinde bahsettiğimiz dönüşüm’e benzer bir şekilde oldu.

Electrogenic’in yöneticisi ve kurucu ortağı Steve Drummond, “Bunun gibi eski arabaları elektrik gücüne dönüştürmek, otomobillerdeki en iyi özellikleri ortaya çıkarmak için modern teknolojiyi kullanmakla ilgilidir,” dedi. “Bizim için bu, orijinal aracın yetenekleri içinde gücü artırmak, ağırlık dağılımını optimize etmek ve çok fazla pil kullanmamak, yol tutuşu net ve hassas tutmak anlamına geliyor. Tescilli elektronik cihazlarımız, aküleri ve motoru kesintisiz bir sisteme entegre haline getirerek arabaları mümkün olduğunca güvenli hale getirir.

“Sistemlerimiz aynı zamanda otomobilin geri kalanının orijinalliğini korumamızı sağlıyor. Bu da bizim için gerçekten önemli bir faktör. Mesela, iç mekanı mümkün olduğunca el değmemiş tutmak için orijinal aksamları yeniden kullanabiliriz. Sonuçta, dönüşümlerimizle her zaman yapmaya çalıştığımız şey, emanet edildiğimiz arabaları ‘kendilerinin daha iyi versiyonları’ haline getirmektir.”

Dileyen Herkes Aracını Elektrikli Yapacak

Aracınızın elektrikli Triumph Stag ve Morgan 4/4 gibi bir dönüşüm gerçekleştirmek ister misiniz? Artık diğer müşteriler bu şirkete altında bulunan klasik arabaların elektrikli olmasını isteyecekler.  Kendi klasik arabalarıyla Fiyatlandırma elektrojenik kaynakların ve talep edilen bileşenlerin kalitesine göre değişim olacaktır. İstediğiniz her projeye ve mali durumunuza göre bu şirket ile iletişim halinde olmanız gerekecek.

Şirket, klasik araçların klasik görünümünden çok uzaklaşmamak adına iç mekan değişimini mümkün olduğunca az yapıyor. Bu nedenle sürücülerin aracın mevcut menzilini ve en yakın şarj görebilecekleri bir harici bir uygulama geliştiriliyor.

Electrogenic’in yöneticisi ve kurucu ortağı Ian Newstead, “Güzel klasik otomobilleri teknolojiyle dönüştürmenin zorluğunu seviyoruz. Bu da şehirlerimizde bile yıllarca suçluluk duymadan kullanılmaya devam edebilecekleri anlamına geliyor.” dedi. “Stag ve Morgan 4/4 gibi ilk kez dönüşümler üzerinde çalışmak teknoloji teklifimizi yenilemeye devam ediyor. Buna ek olarak entegrasyon süreci hakkındaki bilgimizi farklı vücut tiplerinde geliştirmeye devam etmemize yardımcı oluyor. klasik otomobil elektrifikasyonunda lider konumumuzu koruduğumuz anlamına geliyor.”

İkinci El Klasik Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here