Volkswagen Yarışlardan Çekiliyor! Yerini Audi’ye Bırakacak

0
1261
Volkswagen Yarışlardan Çekiliyor!

Volkswagen Yarışlardan Çekiliyor!

Alman otomotiv devi Volkswagen yarışlardan çekiliyor. Alman otomobil üreticisi Salı günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki aylarda tüm motor sporları faaliyetlerini durduracağını duyurdu. Ancak bu açıklama Volkswagen Grubu çatısı altındaki diğer üretici firmaları etkileyen bir duyuru değil. Örneğin yakın zamanda Dakar Rallisi’ne gireceğini ve Le Mans’a yeniden döneceğini açıklayan Audi firması bu duyuru dahilinde yer almıyor. Ancak Audi firması da geçtiğimiz günlerde Formula E’den çekileceğini açıklamıştı.

Volkswager ID.R Artık Yok!

Pikes Peak ve Nürburgring Nordschleife gibi dünya çapında önemli pistlerde rekorlar kıran tamamen elektrikli bir prototip yarış arabası olan ID.R’ın sonu geliyor. Yarış günlerine veda eden Volkswagen firması artık ID.R’ın da sonunun geldiğini duyurdu. Diğer kulvarlarda yarışan arabaları Polo GTI R5 ve Golf GTI TCR için ise tedarik zincirleri durdurulacak. 2020 yılının sonunda ise Polo GTI R5’ın da üretimi durdurulacak.

Volkswagen id.r

Volkswagen Motorsport, istihdamını sağladı 169 kişilik ekibine ise yeni görevler verecek. Bu 169 kişilik ekip uzmanlık alanlarına göre yeni rollere alınacaklar. Konuya ilişkin açıklama yapan Volkswagen AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frank Welsch:  “Motor sporları çalışanlarının derin teknik uzmanlığı ve ID.R projesinden kazanılan bilgi birikimi şirkette kalacak ve ID klasmanında daha verimli modeller çıkarmamıza yardımcı olacaktır.” dedi.

Son Yıllarda Zayıflamışlardı

Özellikle Dieselgate skandalı sonrasında çok ciddi yaptırımlara maruz kalan Volkswagen Grubu motor sporlarında giderek küçülmekteydi. Eski günlerinden uzak bir profil çizen Alman üretici bu konuda hala başarılı sonuçlar almaya devam eden Porsche ve Audi’nin önünü açıyor. Ancak bu yine de WRC severler tarafından üzücü bir haber. Çünkü WRC’nin en köklü takımlarından birisine elveda demek hayranları için biraz zor olacaktır.

volkswagen wrc

Bu kararın alınmasında hem Audi’nin yarışlara tekrar dönmek istemesi hem de şirketin ID serisinde yakaladığı başarı söz konusu olmuş olabilir. Avrupa pazarında başarılı sonuçlar yakalayan ID.3 için daha fazla geliştirme yapmak istiyor olabilirler. Çünkü bu konuda Tesla, Lucid, Renault gibi güçlü rakiplere sahipler. Yarış kategorisinde kullandıkları ID.R aracından öğrendiklerini şehir içi bir otomobile nasıl entegre edeceklerini ise zaman gösterecek.

Volkswagen ID 3

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here