Audi SQ5 , Markanın dizel güce sahip ilk S modelidir. Kaputun altında A6’da kullanılan 3.0 litrelik V6 çift turbo dizel motor bulunur. SQ5, standart Audi Q5’ten daha sportif bir tasarıma sahiptir.

SQ5 Teknik Özellikleri

sq5

Çift turbodizel V6 motoru çalıştırdığınız anda bir v8 ve ya bir V10’muş gibi ses alırsınız. Bunun nedeni, SQ5’e özel bir egzoz eklenmiş olmasıdır. 5,1 saniyelik 0-100kmh süresine sahiptir. Alpina XD3 4,9 saniyede ulaşmaktadır. Bu da SQ5’ten daha hızlı olduğu anlamına gelir. Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ve sekiz ileri S tronic otomatik şanzımanın birleşimi, SQ5’in hızlanmasını daha tutarlı hale getiriyor. Konfor moduna geçtiğinizde motor gürültüsü baya azalmaktadır.

SQ5 Dış mekan tasarımı

sq5

Standart Q5’ten 31 mm daha alçaktır. Bununla birlikte 13 mm daha geniştir. Ön ve arkadaki daha derin tamponlar sayesinde standart arabadan 15 mm daha uzundur. Saten gümüş yan aynalar, S modellerinin geleneksel bir özelliğidir. Ve gümüş tavan çubukları ile tamamlanırken, etkileyici ızgara, dörtlü egzoz boruları, koyu gri difüzör ve standart 21 inç jantlar araca daha agresif bir görünüm kazandırıyor

Bagaj alanı

audi iç mekan

Q5’ten SQ5’e geçerseniz, kullanım alanınız pek değişmez. Çünkü ikisininde 520 litrelik bagaj alanı var. 540 litrelik Alpina XD3’lerden 20 litre daha küçüktür. Arka koltukları katlarsanız. Sonucunda yük kapasitesi 1.560 litreye çıkar. Koltuk katlama kolları, koltuk tabanlarının yanına kolayca yerleştirilmiştir. Arka koltuk alanı XD3’teki kadar iyi değil. Çünkü az bacak mesafesi var.

Güvenlik

Euro NCAP, 2009 yılında standart Q5’i test etti. Ayrıca yetişkin ve çocuk yolcu güvenliği için BMW X3’ten daha yüksek puanlarla beş yıldız derecelendirmesi verdi. Arkada ve ön yolcu koltuğu için Isofix çocuk koltuğu bağlantısı bulunmaktadır. Ayrıca hava yastığı devre dışı bırakma anahtarı vardır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here