Audi’nin Öne Çıkan Özellikleri

0
3016

Audi’nin Öne Çıkan Özellikleri… Audi’nin uzun ve zengin bir geçmişi var. Ayrıca Alman markası, endüstrinin en iyi performanslı lüks otomobil üreticilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Hiçbir şey modern lüksü, Almanya’nın en popüler otomobil üreticilerinden birinin iç içe geçmiş dört halkası gibi söyleyemez:  Audi, Volkswagen Grubu’nun lüks şubesidir. Aynı zamanda ilgili bir lüks marka arayan genç nüfus arasında en çok aranan otomobillerden biridir. Audi otomobil modellerinin tasarımları, otomobil endüstrisinde oldukça benzersiz ve rekabetçidir. Ayrıca Audi, yalnızca 2015 yılında 58 milyar doların üzerinde gelir elde ederek en çok satanlar listesine dahil olmuştur. Audi uzun zamandır birçok farklı araç modelini satışa sunmaktadır. Konu otomobil endüstrisindeki en yeni ve en iyilere ayak uydurmak ve üretmek söz konusu olduğunda, rakiplerinin gözlerinin yaşına bakmamaktadır.

Köklü Bir Otomotiv Markası

Kesin olmak gerekirse, Audi geçtiğimiz haftalarda 111 yaşına girdi. Fakat kurucu şirketlerinin tarihi nedeniyle bundan daha da yaşlı olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu süre, herhangi bir işletmenin geçmesi gereken etkileyici bir yaş olmaktadır. Audi bildiğimiz gibi 25 Ağustos 1910’da Audi Automobilewerke GmbH Zwickau adı altında kuruldu. Fakat bundan önce 1885’e kadar uzanan bir geçmişi vardı. Audi’nin kökleri, Wanderer olarak bilinen bir otomobil şirketinden gelmektedir. Bu isim daha sonra Audi AG’nin bir şubesi olduğunda Audi’de tekrar karşımıza çıkmaktadır. Wanderer zamanında, başka bir şirket olan NSU da kuruldu. Bu firma daha sonra Audi ile birleşti. Birlikteliğe August Horch ve 1899’daki otomobil üretim şirketi de dahil olmuştur.

İsim Hikayesi  Audinin Öne Çıkan Özellikleri

Audi” isminin bir çocuktan gelen bir öneri olduğunu söylesek inanır mısınız? August Horch, işletmelerin sahibi olduğu zaman, yeni otomobil şirketi için bir isim bulmaya çalışıyordu.  Bunun sebebi, otomobilin ticari adı olarak kendi adını kullanması yasak olmasıydı. Bu yüzden seçenekleri ve önerileri tartışmak için en yakın arkadaşlarından bazılarıyla bir toplantı yaptı. Bu arkadaşlar Paul ve Franz Fikentscher olarak bilinmektedir. İş adamları konuşurken, Franz’ın oğlu dışarıda babasının Horch ile buluştuğu yerin yakınında oynuyordu. Babası ve mühendisleriyle konuşmak için cesaretini toplayan çocuk “Audi”nin “duymak” veya “duymak” anlamına gelen “Horch”tan daha iyi bir kelime olacağını önerdi. Bunların hepsi, duymak anlamına gelen Latince “audi” ye çevrilmektedir.

Volkswagen ile Bağları

Audi’nin Volkswagen’in lüks markası olduğunu söyleyebiliriz. Volkswagen’den önce Audi, Mercedes-Benz’i pazara getiren aynı grup olan Daimler-Benz’e aitti. Bilmiyorsanız, muhtemelen bundan, tüm bu arabaların aynı Alman yapımı otomobiller listesinden geldiğini tahmin edebilirsiniz. Otomobil mühendisliği ve tasarımında en iyilerden bazılarını içeren böylesine muhteşem bir dizi otomobile sahip olmak ulus için etkileyici bir başarıdır. Volkswagen, Audi’yi 1960’larda satın aldı.

En Değerli AudiAudinin Öne Çıkan Özellikleri

Audi’nin 2003 konseptinden bile daha pahalı olabileceğini söylediği bir model bulunmaktadır. Tek sorun şu anda kanıtlamanın zor olmasıdır. Bu model, Almanya’nın otomobil endüstrisinde ne kadar ilerlediğini göstermek için Hitler’in 1930’da yapılmasını talep ettiği bir arabadır. Amaç bir Alman süper yarış arabası yaratmaktı. bunu başarmak için Ferdinand Porsche, Hitler’e o zamanki en büyük iki rakip arasında bir rekabet yaratmasını önerdi: Audi ve Mercedes. Uzun lafın kısası, sonuç Auto Union Type D oldu. Tarih boyunca sadece 5 tane yapıldı ve Audi, bir noktada beşini de toplayacağına söz verdi.

Dört Yüzük

Audi’nin dört halkası, Auto Union’ı oluşturan dört şirketin birleşmesini temsil ediyor. Bunlar,  Audi, Horch, DKW ve Wanderer olmaktadır. Auto Union, İkinci Dünya Savaşı’ndan önce bugün Audi otomobillerinde gördüğümüz markanın aynısını kullandı. Fakat amblem yalnızca Auto Union yarış arabalarında kullanıldı. Normal araçlarda, birleşen dört şirketin her biri ürettikleri otomobillerde kendi amblemlerini kullanıyorlardı. Bunun ne kadar büyük bir kafa karışıklığı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

İkinci Dünya Savaşı Zamanları

Savaşlar, ne zaman ve ne olursa olsun herkes için zorlayıcıdır. II. Dünya Savaşı sırasında çoğu şirket savaştan etkilenmiştir. Audi dahil tüm otomobil üretim tesisleri savaşta kullanılmıştır. Askeri donanım için üretim tesislerine dönüştürülmüştür. Audi’nin tesisleri, başta Ruslar olmak üzere birçok müttefik kuvvet için bariz hedefler haline geldi. Savaş sırasında tesisler ciddi şekilde bombalandı ve hasar gördü. Fakat savaş bittiğinde Audi meydana gelen yıkımdan kurtulmayı başardı. Savaştan önce yaptıkları gibi araba üretmeye devam etmek için yeniden fabrikalarını inşa ettiler.

Audi ve Olimpiyatlar

Audi ve olimpiyat oyunları uzun süredir birbirleriyle arasında bir ilişkinin olduğu düşünülmektedir. Marka logosunun dört halkası, o zamanlar şirketin yaptığı dört birleşmenin temsilcisi olarak, Olimpiyatların logosundan 10 yıl sonra kullanılmaya başlanmıştır. Fakat Audi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden bir ton şiddetli muhalefetle karşılaştı. Olimpiyat logosu 1912’de ortaya çıktı. Beş halkası Audi’nin dört halkasına çok benzemektedir. 1995’te Audi’ye dava açılmıştır fakat Audi davayı kazanmıştır. Sonuç olarak Audi’nin Öne Çıkan Özellikleri ve tarihçesi oldukça farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır.

İkinci El Audi İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here