Volkswagen Mobil Şarj Robotu Yakında Otoparklarda

0
888

2021 yılına girerken otomobil sektöründeki inovasyonların ardı arkası kesilmiyor. Otonom sürüş teknolojisinin popülaritesinin sıçrama yaptığı, elektrikli otomobillere geçişlerin hızlandığı bugünlerde şüphesiz herkesin aklında bir soru var. “Elektrikli aracımın şarjı seyir halindeyken biterse ne olur?”, birçok otomobil şirketi bu sorunu çözmek için farklı teknolojiler geliştiriyor, şarj istasyonlarına yatırımlar yapıyor, batarya üretim şirketlerine yatırımlar yapıyorlar, aracın daha verimli çalışması üzerinde çalışmalar yapılıyor vs. Ancak görünüşe bakılırsa Volkswagen oldukça basit bir çözüm bulmuş, mobil şarj robotu.

Volkswagen Mobil Şarj Robotu Yakında Otoparklarda

Volkswagen Mobil Şarj Robotu

Otonom bir şekilde çalışan Volkswagen şarj robotlarının mantığı aslında baktığımızda çok basit. Bir adet robot ve büyükçe boyutlu ve tekerlekli bir powerbank. Bu teknolojiyi otoparklarda deneyen Volkswagen, küçük bir tanıtım videosu hazırladı. Bu videoda elektrikli araç otoparka geldiğinde, sürücü akıllı telefonundaki mobil aplikasyon ile aracını şarj etmek istediğini belirtiyor. Ardından bu komutu alan Volkswagen mobil şarj robotu, uygun bir pili kendine çekip aracın yanına kadar götürüyor. Ardından araca otonom bir şekilde bağlanan pil aracı şarj etmeye başlıyor. Şarj yüzdesi istenen seviyeye geldiğindeyse robot pili almak için geri geliyor ve pili bir sonraki araç için şarja takıyor.

Her Açıdan Avantajlı

Bu robotlar, V2X adıyla bilinen bir teknoloji sayesinde Volkswagen marka araçlarla iletişim kurabiliyorlar. Bu sayede sürücüler araçlarını akıl telefonlarından verecekleri bir komutla şarj edebiliyorlar bu durumsa insanlara büyük bir zaman kazandırıyor. Oldukça sevimli bir robot olan Volkswagen mobil şarj robotu, Alman otomobil üreticisine ciddi tasarruflar sağlıyor. Bir şarj istasyonu altyapısı kurulmasına gerek kalmadan oldukça basit bir şekilde şarj sorununa alternatif bir çözüm olması Volkswagen için oldukça avantajlı bir durum. Ayrıca buna benzer bir çalışmayı Tesla cephesinde de görmüştük. Tesla da “Yılan Şarj” adını verdiği otonom şarj robotu ile ilgili çalışmalar yaptığını ve yakında yeni açıklamalarda bulunacağını duyurmuştu.

Tesla Yılan Şarj Nedir?

Bu sevimli robotu ne zaman piyasada görebileceğimize dair net bilgiler mevcut olmasa da karbon salınımlarını azaltmak ve iklim bozulmalarının önüne geçmek için elektrikli otomobile geçiş teşviklerine bakıldığında; bu robotu ortalıkta göreceğimiz günlerin çok uzakta olmadığını anlayabiliyoruz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here