Volkswagen EV Gücüne ve Güneş Enerjisine Sahip Lüks Yat… Teknenizde ister içten ister dıştan takmalı motor olsun, genellikle fosil yakıtlarla çalışır. Yani yenilenemez enerji çeşitleri ile. Ancak tıpkı arabalarda olduğu gibi tekneler de EV olabilir. Ve bu, üst düzey lüks yatlar için bile geçerlidir. Avusturyalı Silent-Yachts şirketinin en yeni projesi ise elektrikli tekneye biraz farklı yaklaşıyor. Bunun nedeni, Volkswagen EV teknolojisinin yardımıyla çalışmasıdır.

Volkswagen EV Gücüne ve Güneş Enerjisine Sahip Lüks Yat;

Bu Silent-Yachts Markasının Güneş Enerjisiyle Çalışan İlk Lüks Yatı Değil

Silent-Yachts’ın yeni lüks yatının henüz bir ismi yok. Ancak Automobile, tasarımının Volkswagen’in sahibi olduğu İspanyol Seat markasının performans bölümü Cupra’nın izniyle yapıldığını açıklıyor. Bu, Avusturyalı lüks yat şirketinin ilk otomotiv işbirliğidir. Ancak böyle olmasına rağmen, ünlü yat şirketi güneş panellerine yabancı değil.

Silent-Yachts Silent 55 rear 3/4 | Silent-Yachts
Silent-Yachts Silent 55 rear 3/4 | Silent-Yachts

Çoğu ilgili kaynağın raporlarına göre Silent-Yachts’ın tüm gemileri, Silent 55, Silent 60 ve Silent 80, güneş enerjisiyle çalışıyor. Doğru, tüm yatlarında acil durumlarda pilleri yedeklemek için yerleşik dizel jeneratörler bulunur. Ayrıca markanın her model için isteğe bağlı bir çekme uçurtma yelkeni mevcuttur.

Bununla birlikte, New Atlas’ın bildirdiğine göre, en küçüğü olan Silent 55 bile bir şarjla günde 161 km yol alabilecek kapasiteye sahip. Ayrıca Silent-Yachts, üretimi durdurulan Silent 64’ün Atlantik Okyanusu’nu geçen ilk tam güneş enerjili yat olduğunu iddia ediyor. Lüks yatın iklim kontrolünü veya pişirme ekipmanını çalıştırmak için jeneratörlere ihtiyaç yoktur.

Güneş enerjisi, Silent-Yachts adının ‘sessiz’ kısmını büyük oranda karşılar. Ayrıca bunun yanı sıra, lüks yatlarda da karavanlarda olduğu gibi benzer bazı avantajlara sahiptir. Paneller ise daha az bakım gerektirir. Ve ayrıca uzun vadede çalıştırmak için daha uygun maliyetlidir. Ve elbette, sıfır emisyon ile yola çıkmıştır ve bunu gerçekten sağlamaktadır.

Lüks Bir Yat  Ünlü Otomobil Markası Volkswagen’in EV Teknolojisini Nasıl Kullanır?

Silent-Yachts’ın yeni katamaranındaki Volkswagen bağlantısı, tasarımı Cupra’ya yaptırmakla bitmiyor. Barchea Motore’un bildirdiğine göre Volkswagen, EV teknolojisini yeni lüks yata da ödünç veriyor. The Driven, özellikle modüler MEB platformunu açıklıyor.

Automobile raporlarına göre MEB platformu, yakında çıkacak olan Volkswagen ID.4 EV’nin yanı sıra ID.Buggy konseptinin temelini oluşturuyor. Ve 2019 yılı itibariyle VW, üçüncü taraf geliştiricilerin kullanımına sundu. Bu yüzden Silent-Yachts bu yeni Volkswagen teknolojisini gemide kullanabilir.

Volkswagen EV Gücüne ve Güneş Enerjisine Sahip Lüks Yat
2021 Volkswagen ID.4 1st Edition | Volkswagen

Ancak otomobil üreticisinin onu lüks bir yatta kullanmak için başka bir iyi neden daha var. Bu, güneş enerjisiyle çalışan bir katamaran, enerji depolamak için pil takımlarına ve tahrik için elektrik motorlarına ihtiyaç duyar. MEB platformu her ikisini de içerir. Kaynakların bildirdiğine göre, başlangıçta sadece bir elektrik motoru vardı. Ancak Volkswagen yat markası ile çalışmaya başladıktan sonra modele ikinci bir motor ekledi. Bu ayrıca, Silent-Yachts’ın iki elektrik motoruna sahip diğer gemileriyle eşleşmesini sağlıyor.

Sürüş Keyfi, Menzil, Temiz Hareketlilik

Silent-Yacht’ın bakış açısından bu model oldukça anlaşılabilir bir karar. Ama Volkswagen neden şimdi yat yapımına dahil oluyor? Bu şekilde Grup, elektromobilite hevesini daha da artırmak, platformunun teknolojik gücünü göstermek ve açık denizlerde sürüş keyfi, uzun menziller, sessiz seyir ve temiz mobilitenin mümkün olduğunu göstermek istiyor.

MEB aktarma organları, düşük titreşimler sağlarken yalnızca güçlü ve sessiz olmakla kalmaz. Yeşil elektrikle üretilen MEB aküleri, tüm ulaşım araçlarının CO2 dengesini de iyileştiriyor. Tüm Silent-Yachts modellerinde acil durumlarda yedek olarak dizel jeneratör mevcuttur.

Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik

Bu yazı itibariyle Silent-Yachts, bu yeni gemi için resmi fiyatlandırmayı açıklamadı. Avusturyalı firma da henüz bir çıkış tarihi doğrulamadı.

Volkswagen EV Gücüne ve Güneş Enerjisine Sahip Lüks Yat
Silent-Yachts Silent 55 İç Mekanı | Silent-Yachts

Ancak Cupra tasarımı bu katamaranın ucuza gelmeyeceğini varsayabiliriz. Silent 55, 60 ve 80 yatlarının tümü modülerdir ve Power & Motor Yacht raporlarına göre çoklu konfigürasyonlarda mevcuttur. Ve hepsi karbon fiberle güçlendirilmiş gövdeler, birden fazla kamara ve ev konforuyla birlikte gelir. Ancak en ucuz Silent 55 bile kabaca 2.39 milyon dolardan başlıyor.

İyi haber şu ki, 39.995 dolarlık Volkswagen ID.4’ünüzün teknolojisini milyonlarca dolarlık lüks bir yata ödünç verdiğini söyleyebileceksiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

2022 Volkswagen Amarok; Yeni Nesilden İlk Kokpit Detayları Geldi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here