Volkswagen Eski Batarya Projesi

0
724
Volkswagen eski batarya projesi

Volkswagen, eski batarya projesi ile eski bataryaları fabrikalarında değerlendirecek. Günümüzde elektrikli araçların bazı sorunları mevcut durumda. Fakat bunlardan en önemlilerinden birisi ise batarya ömürlerinin kısa olması. Bataryaların belirli bir süre kullanılmasından sonra kapasitelerinde azalmalar meydana gelmekte. Bundan dolayı araçların menzillerinde azalmalar oluşmakta. Kapasitelerde gerçekleşen azalmaların ardından ise bataryalar değiştirilmekte. Değiştirilen eski bataryalar ise büyük bir atık problemine sebep olmakta. Bu konuda ise Volkswagen önemli bir proje geliştirdi. Bu proje ile şirket, ömrü azalan bataryaları tekrardan hayata kazandıracak.

Volkswagen, Eski Batarya Projesi İle Güç Depolama Konteynerleri Oluşturuyor

Volkswagen Zwickau fabrikasında, Güç Depolama Konteyneri (PSC) kuruldu. Bu konteyner ise, 96 adet ID.3 ve ID.4’ten alınan eski bataryalardan oluşmakta. Volkswagen, Eski Batarya Projesi ile kapasitesi az olan eski piller powerbank görevi görmekte. Eski bataryalardan oluşan konteyner ise toplamda 570 kWh’lık güç depolayabiliyor. Ayrıca şirketin elektrikli otomobil fabrikasında kurulan güç konteyneri 150 kW’lık şarj istasyonlarını destekliyor ve enerji dalgalanmalarını engelliyor. Güç konteynerleri ise hızlı şarjın olmadığı noktalarda kullanılacak. Bu sayede hizmet olmayan noktalarda hızlı şarj hizmeti olacak ve maliyetlerde azalacak.

Volkswagen eski batarya projesi

Volkswagen ise bu konuda bir açıklama yaptı. Şirket, açıklamasında ‘Yeni PSC’nin en büyük avantajı hızlı şarj altyapısının ve düşük kapasiteli şebeke bağlantısının olduğu yerlerde bile kurulabilmesidir. Büyük bir pil depolama ünitesi olan PSC, bir trafo istasyonuna uygun maliyetli bir alternatif sunuyor. Elektrik şebekesine aşırı yük bindirmeden kısa sürede büyük miktarlarda enerji sağlanmasına olanak tanıyor. Diğer bir avantajı ise enerjinin geçici olarak depolanmasına izin vermesidir. Aksi takdirde, hiçbir araç şarj olmuyorken bile bekleme işlemi sırasında ortaya çıkacak yüksek temel maliyetlerden kaçınılmalıdır.’ dedi.

Volkswagen, Eski Batarya Projesi ile eski ve kapasitesi düşük bataryalar atık olmaktan çıkacaklar. Diğer yandan ise VW, istasyonlarının maliyetini azaltacak.

Satılık Tüm Elektrikli Araç İlanları⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here