Volkswagen Çin Fabrikası Üretimi Durdurdu

0
1339
Volkswagen Çin Fabrikası Üretimi Durdurdu

Volkswagen Çin fabrikası üretimi durdurdu. Alman otomobil üreticisi artan koronavirüs vakalarına karşı önlem almak zorunda kaldı. Çünkü şu anda Çin’de yeniden bir vaka sayısı artışı söz konusu. Bu nedenle Alman otomobil devi Chengdu kentindeki fabrikasında üretimi durdurdu. Zaten şu an Çin’deki birçok üretim tesisi kısıtlamalar nedeniyle kapanmış durumda. Hal böyle olunca Volkswagen de üretime geçici olarak ara vermek durumunda kaldı.

Volkswagen Çin Fabrikası Üretimi Durdurdu

Volkswagen Çin Fabrikası Üretimi Durdurdu

Alman otomobil üreticisi Changchun fabrikasındaki iki üretim hattı da salgın nedeniyle askıya alındı. Ülke çapında giderek artan vaka sayıları nedeniyle böyle bir karar geldi. Ancak bu Volkswagen’in tüm üretim hattı için geçerli değil. Çünkü diğer ülkelerdeki fabrikaları işlemeye devam ediyor. Çin’den gelen haberlere göre vaka sayılarında normalleşme olursa geri açılacak. Ama bu belirsizlik durumları devam ederse kısa vadeli duraksamalar olacak gibi.

Aslında şu anda otomotiv sektöründe fabrika kapatmalar genellikle tedarik nedeniyle oluyor. Ama bu son gelişme yeniden sağlık sorunları da etkili olacak mı sorusunu akıllara getiriyor.

Sıfır KM Volkswagen Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here