Türkiye’ye Yeni Pist Yakında Geliyor!

0
955
Yeni pist geliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin off-road ve motorcross parkuru ile drag, karting, SuperMoto ve drift pistlerinden oluşan ‘Spor Ada Vizyon Projesi’ protokol imza töreni gerçekleşti.

Yeni Pist Nerede Olacak?

Yeni tesis yapılıyorYeni pist Adapazarı ilçesinin Karaköy bölgesinde yer alacak 260 dönüm arazi üzerinde yer alacak. Bu tesisin imza törenine, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren ÜÇLERTOPRAĞI ve 54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Bilal Bakan katılım gösterdi.

Bununla birlikte Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce törende bu yaptığı konuşmada “Sakarya’yı otomobil ve motor sporları alanında marka yapacak Dünya çapında bir tesis kuracağız” dedi. Üstelik ülkemizde ve Dünya çapında birçok yarışa ev sahipliği yapacak bu proje için imzayı attıklarını söyleyen Yüce, “Bu ada, Sakarya’yı otomobil ve motor sporlarında marka yapacak” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladığımız ‘Spor Ada Vizyon Projesini’ hayata geçirmek üzere Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile temelleri atmaya başladı. Böylece proje kapsamında hazırlayacağımız yeni pist, otomobil ve motor sporları konusunda ülkemizin en modern tesisi olacak.” ifadeleri kullanmaktan kaçınmadı.

Yeni Pistin Detayları Neler?

Kroki çizimiYapılacak olan tesisin detaylarıyla beraber bilgi veren Yüce, şunları söylemeden geçemedi: “Adapazarı sınırları içerisinde yer alan tesis, toplamda 260 dönüm arazi üzerine kurulacaktır. Üstelik bu tesis içerisinde 2 bin metrelik offroad ve motocross parkuru, 850 metre drag pisti, 12 bin metrekare karting, süper moto ve drift pisti, tribünler ve sosyal tesislere yer alacak. Böylelikle protokolün ardından tamamen çalışmalara başlayacağız. Bununla birlikte 20-21 Kasım’da 54 Otomobil Sporları Kulübü ile beraber Petlas 2021 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın 5. ayak yarışlarını başlatacağız. Bu organizasyon proje alanı içerisinde legal ve güvenli bir şekilde gerçekleşecek.” sözlerini söyledi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren ÜÇLERTOPRAĞI’da, “TOSFED olarak yeni dönemde tesisleşme konusunda ilerleme kaydedeceklerini söylemişlerdi. Sporcularımızı keşfetme ve yetiştirme projelerimizde çok önemli rol oynayacak olan ‘Spor Ada Vizyon Projesi’ ile bu konudaki ilk adımı atmış bulunmaktayız. Yarış dünyasındaki Uluslararası standartlara uygun mimarisiyle proje desteğini sonuna kadar verdiğimiz bu tesiste, offroad, baja, karting, drag, drift ve rallycross gibi farklı yarış disiplinleri gerçekleşecek. Ülkemizde ve Dünya çapında birçok etkinliğin düzenleneceği bu büyük bir proje için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce’ye ve 54 Otomobil Sporları Kulübü Başkanımız Bilal Bakan’a teşekkürlerimizi sunuyorum.” sözlerini söyledi.

Piste Girmeden Önce Yapılması Gerekenler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here