Efsaneleşmeye Yüz Tutmuş Otomobiller

0
596
Unutulmayacak otomobiller

Günümüzde otomobil modelleri artmaya devam ediyor. Ama bazı modeller var ki üretildiği yıllardan bu yana hala akıllarda yerini koruyor. Bizde sizler için bu efsaneleşmiş otomobilleri sizin için listeledik. Ne yazık ki bahsedeceğimiz bazı modelleri artık yollarda göremiyoruz.

SSC ULTIMATE AERO TT

Efsaneleşmiş Otomobil SSC

Bu modelimizin elinde bir sürü rekor bulunmakta. Aero TT modeli 2000’li yıllarda ilk prototipi ortaya çıkmıştır. Bu prototipler ilk ortaya çıktığında asıl amacı dünyanın en hızlı arabası olmaktı. Bu otomobil uzun çalışmalar sonucu karada giden en hızlı araba olmayı başardı. Otomobil 2006 yılında üretildiğinde tüm dünya markalarına korku salmıştı. Bunun sebebi ise otomobilin yüksek hacimli supercharger beslemeli bir motoru olmasıydı. SSC Ultimate Aero TT 6,3 litrelik V8 motoruyla 412 km/h hız ile kara hız rekorunu eline almıştı. Aero TT, 6 ileri manuel şanzımana sahipti. Aynı zamanda da 2,8 saniyede 0’dan 100 km’ye çıkabiliyordu. Bu otomobilin motoru 2007 yılında 6.3L motor dönüştürülmüştür. Bu güncellemeyle birlikte maksimum hız için denemelere daha da üzerine gidilmişti. Aracın 1.292 kiloluk yapısı da maksimum hız için elverişliydi. Aero TT’nin bu saltanatı Bugatti’nin ortaya çıkmasıyla sarsıldı. Bu saltanat 2013 yılında son buldu.

ASCARI A10

Efsaneleşmiş Otomobil Ascari A10

Bu otomobilin ismini belki de hayatınızda hiç duymadınız. Ancak otomobil camiasında oldukça bilinen bir otomobildir. Ascari A10 otomobili Hollandalı bir milyarder tarafından tasarlanmıştır. Bu süper araba İngiliz şirketi Ascari Cars tarafından üretilmiştir. Ascari A10’nun temel şasesi GT Şampiyonası’nda yarışan araçların şasesinden esinlenerek tasarlanmıştı. Ascari ‘de aynı SSC Ultimate gibi çalışmalarını maksimum hız üzerine yapıyordu.

Paul Brown adında bir tasarımcının tasarlamış olduğu Ecosse ve KZ1’in yanında A10 modelini 3.araç olarak düşündüler. Üretilmesindeki ilk plan sadece 50 adet araç üretimi yapmaktı. Üretime başlayan Acari markası, A10 modeli için oldukça hafif karbon bir şase imal etti. Bu model için BMW’nin 5.0 litrelik V8 motoru uygun görüldü. Bu motordan tam olarak 625 beygir güç alınabiliyordu. Aracın üretimi tamamlandıktan sonra maksimum hız denemelerine başlandı. Peş peşe testlere giren bu otomobil sonuç olarak en hızlı 9.araba olmuştu. Ancak farklı nedenlerden dolayı üretimi daha başlamadan bitti.

SALEEN S7/Efsaneleşmiş Otomobil

Efsaneleşmiş Otomobil Saleen S7Diğer modeller gibi el yapımı bir Amerikan arabası olan Saleen S7 efsaneleşmiş otomobiller listemizde yer alıyor. Tam bir mühendislik harikası olan bu arabanın montajı İngiltere’de yapılmıştır. Bu montajı yapan otomotiv ve motor sporları şirketi olan Ray Mallock’du. S7 modelinde Amerika’da bir ilk gerçekleşti. Aracın motoru şasi ve karoser kısmının ortasına gelecek şekilde tasarlandı. Bu otomobil ilk olarak 19 Ağustos 2000’de sahnelere çıktı. İlk çıktığı anlardan itibaren adından çokça söz ettirdi. Bunun sebebi ise 7.0 litrelik V8 bir motoru olmuştu. Bu motor 558 beygir güç ve 559 Nm tork üretiyordu. Bu verilerin sonucunda Saleen S7 0’dan 100 km/h hıza 3.8 saniyede çıkıyordu. Maksimum hızı ise 320km/h.

Bu değerler firmaya yetmemiş olacak ki S7’ye bir güncelleme getirildi. Motorunda yapılan değişiklikler sonucu 750 beygir 700 Nm torka sahip olan bu otomobilin 0-100 değeri 2.8 saniyelere kadar çekilmişti. Bu güçlerden tahmin edeceğiniz üzere aracın maksimum hızı 400km/h oldu. Ancak Saleen S7’de diğer modeller gibi efsaneleşmiş bir otomobil olarak kaldı.

GUMBERT APOLLO

Gumbert Apollo

Bu otomobilin yapımını Audi mühendisi ve Quattro 4×4 sisteminin buluşçusu Roland Gumper üstlenmiştir. Aynı zamanda Gumpert, Apollo serilerinin üretimine 2000 yılında kurulan şirketle onaylamıştı. Melez olarak adlandırabileceğimiz Apollo, Nürburgring pistinde hız denemelerine başlamıştı. Yapısı gereği Apollo için en doğru karar 3.3L V8 twin-turbo‘lu bir motordu. Ancak otomobil gücünü sadece bu motordan almıyordu. Bunun yanı sıra marka ek olarak 134 beygirlik bir elektrik motoru koymuştu. Toplamda 519 hp güç ile 300 km/h hız sınırını +4 ile geçerek maksimum hızıyla adından çokça söz ettirecekti. Ancak Bugatti yine bu modelin de önüne geçti.

LCC ROKET

 LCC Rocket

Listemizdeki son efsaneleşmiş otomobil en farklı olanı LCC Rocket. Bu özel modelin üretimde eski usta pilot olan Chris Craft yer almıştır. LCC Rocket ‘in üretim amacı en hafif ve hızlı olmaktı. Genel tasarım yapısı buna en uygun şekle sahipti. Bu otomobilin yapımı 1992 yılında başladı. Ardından 46 adet örnek otomobilden sonra son buldu. LCC Rocket, Porsche’nin üretmiş olduğu GT modelinden daha iyi değerler alıyordu. Bu yüzden bütün gözler ondaydı. Bu otomobilde Yamaha’nın 1.07 litrelik motoru kullanıldı. Motor hacmi sizi yanıltmasın. Bu araç o kadar hafifti ki 171 hp güç üreten bu motorla 0’dan 100 km/h hıza 3.8 saniyede çıkabiliyordu. Otomobil kilosuna göre oldukça fazla güce sahipti. Aynı zamanda da maksimum hızı 241 km/h.

Sıfır Km Araçlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here