Türkiye’nin Otomobil İhracatı %44 Artış Sağladı

0
1389
Türkiye'nin Otomobil İhracatı

2022 yılında Türkiye’nin otomobil ihracatı büyük bir artış sağladı. Otomotiv endüstrisinin haziran ayı ihracatı yüzde 17,9 artış ile 2,8 milyar dolar oldu. Yılın ilk altı ayında ihracat yüzde 6,1 artarak 15,3 milyar dolara ulaştı.

Veriler, Türkiye’nin Otomobil İhracatı Büyümesini Doğruluyor

Araba fabrikası

Almanya ile Olan İhracatta Artış Söz Konusu

Türkiye’nin otomobil ihracatında Almanya önemli bir yer kaplamakta. Bugüne kadar özellikle tedarik endüstrisinde en fazla ihracat yapılan ülke konumunda Almanya bulunmaktaydı. Bu sene de Almanya ile yapılan ihracatta yüzde 10 oranında artış görüldü. Ayrıca ABD’ye yüzde 29, Fransa’ya yüzde 30, İspanya’ya yüzde 68, Birleşik Krallık’a yüzde 4 artış gerçekleşti. Türkiye’nin ihracat oranında düşüş yaşanan tek ülke ise yüzde 6’lık düşüş ile İtalya oldu.

Binek Otomobil İhracatında ise Fransa’ya yüzde 79, İtalya’ya yüzde 39, Birleşik Krallık’a yüzde 55, Almanya’ya yüzde 62, Polonya’ya yüzde 214, İspanya’ya yüzde 17, Belçika’ya yüzde 284, Slovenya’ya yüzde 17 ihracat artışı oldu. Bu ihracat kolunda düşüş yaşanılan ülkeler ise yüzde 33’lük düşüş ile Mısır ve yüzde 10’luk düşüş ile İsrail olarak sıralandı.

Tüm Satılık 2. El İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here