Tır Ehliyeti Nasıl Alınır?

0
9877
Tır ehliyeti nasıl alınır

Türkiye’de belirli ehliyet tipleri bulunur. Bu ehliyet sistemine göre sürebileceğiniz araçlar farklılık gösterir. Tır ehliyeti, diğer ehliyetlere göre daha zor ve maliyetlidir. Tır ehliyeti almak için yapmanız gereken birçok farklı konu ve süreç var. Çekici diye de tabir edilen tırları sürebilmeniz için bu araçların ehliyetini almanız gerekiyor. Öncelikle tır ehliyeti diye bir şeyin olmadığını bilmelisiniz. CE sınıfı ehliyet alan herkes tır ve kamyon gibi ağır vasıta araçları kullanabilir. “Tır Ehliyeti Nasıl Alınır?” içeriğimizde çok fazla sorulan ve yanıt bekleyen soruları cevaplayacağız. İşte CE sınıfı ehliyet almanız için bilmeniz ve yapmanız gerekenler.

Tır Ehliyeti Nasıl Alınır?tır ehliyeti nedir, başvuru süreci

Öncelikle tır ehliyeti almadan önce B sınıfı ehliyet almanız gerekmekte. Değişen kanunlarla birlikte artık direkt olarak C sınıfı ehliyet verilmiyor. B sınıfı ehliyetinizi aldıktan sonra 21 yaşını doldurup, 22’den gün aldıysanız C sınıfı ehliyet için başvuruda bulunabilirsiniz. C sınıfı ehliyet kamyon ehliyetidir. Bu ehliyetten sonra CE sınıfına da başvurmanız gerekmekte. B ehliyetiniz varsa diğer sınıfları almak için sadece direksiyon sınavına girilmektedir.

Tır / CE Sınıfı Ehliyet Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Halk arasında tır ehliyeti olarak bilinen CE sınıfı ehliyet için başvurmadan önce toparlamanız gereken birçok belge mevcut. CE sınıfı ehliyet için gereken belgeler listesi:

  • Çift Taraflı Kimlik Fotokopisi
  • 10 Adet Biyometrik Fotoğraf
  • Sabıka Kaydı
  • Öğrenci Belgesi ve Diploma
  • Sağlık Raporu
  • Önceki Ehliyet Fotokopisi

Tır / CE Sınıfı Ehliyet Başvuru şartları

Öncelikle CE sınıfındaki ehliyete başvurabilmeniz için gereken koşulları yerine getirmeniz gerekmekte. İşte tır/CE sınıfı ehliyet başvuruları.

  • 21 yaşını doldurup, 22 yaşından gün almak
  • İlk okul ve üstü okullardan mezun olmak
  • Sağlık testlerinden geçmek

CE Sınıfı İçin Direksiyon Sınavına Kaç Defa Girilebilir?

Tır/CE sınıfı ehliyet almak isteyen kişiler öncelikle B ehliyetine sahip olmalı. Bu yüzden CE sınıfı için sadece direksiyon sınavına girerler. Direksiyon sınavına girecek olan kişilerin 4 defa katılım hakları var. 4 defa başarısız olan sürücü adayı, yeniden dosya açtırmak zorunda.

İkinci El Çekici İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here