Tüketici Raporları neden Tesla Model X’e düşük güvenilirlik derecesi verdi? Model X çok beğenilen ve sunduğu fiyat ve özellikleri ile oldukça ön planda olan, çok satan otomobillerden biri. Ancak yine de düşük değerler aldı ve böylece herkes bu değerleri duydu. Peki Neden 2021 Tesla Model X’e Düşük Güvenilirlik Derecesi Verildi? Hep birlikte bu yazımızda bunu inceleyelim.

Tesla Model X, oldukça sağlam bir yol testi puanına ve mükemmel bir alıcı memnuniyet derecesine sahip popüler bir otomobil. Yine de, Tüketici Raporları tarafından yürütülen anketlere göre tahmin edilen güvenilirliği çok düşük. Öyleyse Tesla Model X’in güvenilirliği neden bu kadar düşük ve bunun dışında ödenen paraya değer mi?

2021 Tesla Model X Oldukça İyi Bir Yol Testi Derecesine Sahip

2021 Tesla Model X, yol testi için yetkililerden toplamda 83 puan aldı. Tüketici Raporları ise 2021 Tesla Model X’e hızlanması için 5/5 puan veriyor. Model X’in süper hızlı versiyonunda 4.9 saniyede 0’dan 96.5 km hıza ulaşır.

2021 Tesla Model X’in şanzımanı da mükemmel bir 5/5 puan alıyor. Hem rutin hem de acil durum yönetimi için çok iyi bir 4/5 puan aldı. Tesla Model X‘in maksimum kaçınma hızı ise 54 olarak ölçüldü. Aynı şekilde, Model X’te frenleme sistemi harika. Araç bu alanda 5/5 puan alıyor ve ıslak zeminde 96.5 kilometrede 38.7 metrede ve kuru zeminde 41.14 metrede durabiliyor. Bununla birlikte, X’in farları pek de iyi olmayan bir 2/5 puanı alıyor.

Neden Tesla Model X'e Düşük Güvenilirlik Derecesi Verildi?

Konfor açısından 2021 Tesla Model X, sürüşü için 3/5 puan alıyor. Araç oldukça sessiz ve gürültü konusu için ise 4/5 puan alıyor. Ön koltuk konforu mükemmel bir 5/5 iken, arka koltuk konforu sadece 3/5’tir. Model X’in iç tasarımı ve kaplaması mükemmel bir 5 puanı kapıyor. Bagaj ve kargo alanı çok iyi bulunmuyor ve yalnızca 2/5 puan alıyor. Tesla Model X bu nedenle bir aile yolculuğu için harika bir araç değil.

Model X, Yeterli Miktarda Güvenlik Ekipmanı İle Birlikte Gelir

Tüketici Raporları, insanların araba alışverişi yaparken göz önünde bulundurması gereken bir dizi gelişmiş güvenlik özelliği önerir. Bunlar arasında ön çarpışma uyarısı, şehir içi ve otoyol hızlarında otomatik acil frenleme mevcut. Ayrıca şerit tutma yardımı ve şeritten ayrılma uyarısı yer alıyor. Tüketici Raporları ayrıca yaya algılama, kör nokta uyarısı ve arka çapraz trafik uyarısının olması önemli olduğunu söylüyor.

Neden Tesla Model X'e Düşük Güvenilirlik Derecesi Verildi?

Elbette Tesla, bazı güvenlik ekipmanlarını içeren Otopilot’a sahiptir. Toplamda 2021 Tesla Model X, önden çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme ve yaya algılama ile birlikte gelir. Ayrıca şeritte kalma yardımı ve şeritten ayrılma uyarısı da standart olarak gelir. Ek olarak bir arka kamera, kilitlenme önleyici frenler, çekiş ve denge kontrolü ve gündüz yanan farlara sahiptir. Kör nokta uyarısı veya arka çapraz trafik uyarısı alma seçeneği yoktur.

IIHS, 2021 Tesla Model X’i çarpışma testi yapmadı, ancak NHTSA bir test yaptı. Ve 2021 Tesla Model X’e tüm iyi çarpışma testi puanlarını verdi.

Tesla Model X’in Güvenilirliği İyi Değil

Raporlara göre güvenilirlik, Tesla Model X’in en büyük zayıflığıdır. Tüketici Raporları, 2021 Tesla Model X’e tahmin edilen güvenilirliği için sadece 2/5 puan veriyor. 2020 için güvenilirlik derecelendirmesi olmamasına rağmen, 2019 model zayıf bir güvenilirlik derecesi gösteriyor. 2019’daki başlıca sorun noktaları arasında tahrik sistemi, iklim sistemi ve süspansiyon yer alıyor. Diğer önemli sorun alanları arasında boya ve döşemenin yanı sıra gövde bütünlüğü ve gövde donanımı yer alır. 2019 Tesla Model X’teki güç ekipmanı da büyük bir puan alamadı.

Bu zayıf güvenilirlik derecesine rağmen, Tesla Model X sahipleri SUV’larını seviyor gibi görünüyor. Kullanıcı memnuniyet puanı mükemmel bir 5/5 derecesine sahip. Araç sahipleri ankette sürüş deneyimine 100 üzerinden 95 ve konfora da 76 puan veriyor. Model X stil konusunda ise  85 puan alıyor. Sonuçlara göre Tesla Model X kullanıcılarının %82’si Tesla Model X’lerini tekrar satın alacak.

Neden Tesla Model X'e Düşük Güvenilirlik Derecesi Verildi?

2021 Tesla Model X, ABD’deki yaklaşık 79.000 dolarlık taban fiyatına değer mi? Türkiye’de ise net bir fiyat etiketi olmamakla birlikte 1 milyon TL2nin üzerinde. Gerçekten ne aradığınıza bağlı. Yeşil doğa dostu bir araba istiyorsanız veya Tesla’ları seviyorsanız, Model X harika bir seçimdir. Ayrıca Tesla’nın Supercharger ağı kesinlikle bir satış noktasıdır. Ancak, düşük güvenilirlik derecesi sizi korkutuyorsa, diğer seçenekleri göz önünde bulundurmaya değer olabilir.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Sıfır Km Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here