Geniş Aile İçin Minivan Satın Almak Neden Gereklidir? Geniş bir aileniz varsa hayatın her alanında olduğu gibi seyahat ederken de aile bireylerini göz önünde bulundurarak tercihler yapmalısınız. Örneğin büyük bir aileniz varsa küçük bir evin kapılarını kapatmalısınız. Aynı şekilde küçük otomobillerde sizlerin tercihi olamayacak kadar uzakta olmalıdır.

Belki geçmişte kendinize asla bir bir minivan kullanmam dediniz. Ancak Minivan kullanmanın gerekliliğini büyük bir aileniz olunca anladığınızı düşünüyoruz. Bu yazımızda geniş aile için minivan kullanımının niçin bu kadar gerekli olduğunu anlatacağız. Keyifli okumalar dileriz.

Her Şeyden Önce Pratik Olması Büyük Avantaj

Tabi ki minivan kullanımı konusunda olmazsa olmaz özelliklerden bir tanesi pratiklik. Geniş bir aracın içindeyken evdeşmişçesine rahat bir kullanım alanının olması aracın içindeyken daha pratik bir yaşamın kapılarını bizlere aralıyor. Geniş Aile İçin Minivan almak diz mesafesi bulunan koltuklara ek olarak geniş bagaj havuzlu bir araca sahip olacağınız anlamına geliyor.

Son olarak minivan araçların geniş aileler için tercih edilir olması üretici firmaların bu araçların güvenlik konusunda üzerine titremesini sağlıyor. Bu da çoğu minivanın güvenlik derecelendirmelerinden iyi puan aldığını gösteriyor.

İkinci El Piyasası Çok Uygun

Geniş Aile İçin Minivan almak konusunda kararınızı verdiyseniz bu tip araçların örneğin 1 senelik bir SUV ile eş değer bir şekilde aynı fiyat bandında olmayacağını bilmelisiniz. Minivanlar geniş bir SUV’iye göre daha uygun fiyatlı olarak satılmaktadır. İnsanlar SUV hegemonyasının rehavetine kapılmışken ikinci el bir Minivan satın alarak ailenizin bütçesini korumak için işte size fırsat.

Daha Ucuz Bakım ve MTV ödemesi

Minivanlar aile için üretilmiştir ve ikinci el piyasası oldukça hareketli araçlardır. Eğer satın aldığınız minivan’ı gerektiği şekilde temiz kullanıp iyi muhafaza ettiyseniz alırken ettiğiniz kar değerini satarken de artırabilirsiniz. Buna ek olarak minivan bakımları diğer araçlara göre daha ucuzdur. Ucuz MTV ödemeleri de minivanları özel kılıyor.

Çocukların Girip Çıkması Kolay

Çocuk sayısı minivan satın almakta en belirleyici etkenlerden bir tanesi. Bu  nedenle çocukların minivanlara binme kolaylığı da göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin çoğu minivanın biniş basamağı yere çok yakındır ve bir bebek bile neredeyse tırmanarak bu araca binebilir. Tabi böyle bir şeye gerek yok. Ray sistemine sahip kapıların araca biniş kolaylığı sağlamak için geniş bir giriş boşluğu yarattığını söyleyelim. Bu da çocukların dar park yerlerinde bile araca rahatlıkla binebilecekleri anlamına geliyor.

Kapılar sürgü şeklinde olduğu için araç gövdesinde bulunan ray üzerinde hareket ediyor. Bu da yaramaz çocuklarınız varsa eğer ani kapı açmalarında herhangi bir cismin kapınıza zarar vermeyeceğini gösteriyor.

Yol Gezileri için mükemmel

Geniş Aile İçin Minivan ile seyahat etmek çok mantıklı bir seçenek. Ayrıca kalabalık yolculuklar her zaman daha zevkli olmuştur. Bu nedenle minivanlar burada da bir adım öne çıkıyor.

Öncelikle tabi ki geniş aile olmanın getirdiği çok sayıda valiz sahibi olmanın varlığından ve gerçekliğinden bahsedelim. Çok sayıda valizin olması aracınızda çok geniş bir bagaj bölümüne ihtiyaç olduğunu gösterir. Minivanlar zaten bu amaç için tasarlandığı için derin bir oh çekebilirsiniz.

Geniş bagaja yüklenen valizler seyahat esnasında iç kabinde rahat hareket alanı da sağlayacaktır. Aracın arkasının çok sayıda valizle kaplı olması ve sizin buna rağmen iç tarafta rahatça hareket ediyor olmanız kulağa hoş gelmiyor mu? Minivanlar ile her çocuğunuzun kendisine ait bir dünyası olacaktır. Dar bir araç ile seyahat etseydiniz rahatsız olduğunu kısa aralıklarla dile getiren çocuklarınız ile aranızda tartışma çıkması kaçınılmaz olacaktı.

Çok Fazla Depolama Alanı

SUV’ilerde geniş araçlardır. Ancak size bir bebek arabasının bulunacağı alan sunmazlar. Oysa minivanlar bu noktada bile ekstra alanlara sahiptir.

Her türlü bölmeye ve saklama alanlarına sahip minivanlar aracın zemin kısmında bile depolama alanı bulundurabilir. Geniş bir aileniz varsa minivanlar ikinci tercihiniz olmamalı.

Tek Araçlı Bir Aile İçin Harika

Yeni nesil minivanlar yakıt tüketimi konusunda çok iyi değerlere sahiptir. Yani bu durumda evinizde birden fazla araç bulunması gereksiz olabilir. Aile bütçesine katkı sağlamak isteyen diğer aile üyeleri ile ortak bir karar almalısınız. Böylece seyahat etmeyi tek bir araç ile sürdürebilirsiniz. Değişim sistemi ile her gün başka bir aile üyesi evde bulunan ve işe gitmek için bekleyen diğer aile üyelerini işe bırakmakla yükümlü olmalı bunu da unutmamak gerek. Eğer sadece siz ve eşiniz bu kararı alıyorsanız aile bütçesine büyük bir katkı sağlayacağınızı unutmayın. Bireysellikten uzak ortak bir minivan kullanımı sizi diğer otomobil maliyetlerinden uzak tutar.

Sonsuza Kadar Sahip Olmak Zorunda Değilsiniz

Minivanların ikinci el piyasasından bahsetmiştik. İlk başlarda minivanlara olumsuz bir yaklaşım sergilemiş olabileceğinizden de bahsettik. Size iyi bir haberimiz var. Minivan kullanımına ömür boyu devam etmek zorunda değilsiniz. Çocuklarınız mutlaka büyüyecek ve ailenizden yavaş yavaş uçacaklar. Eşiniz ile beraber yeni bir maceraya atılmak adına minivan kullanma son verebilirsiniz. Bu durum araç maliyetlerini ikiye çıkarıyor. Ancak bazen hayatta yeni şeyler keşfetmek deşarj olmak için çok gereklidir. İkinci bir minivan macerasına torunlarınızla birlikte atılma vakti geldiğinde görüşmek üzere.

İkinci El Minivan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here