Tesla’nın Michigan’da araç satmak için sarf ettiği çaba sonrası şirket, Michigan eyaletinde otomobil satmak ve yasal boşluklar yoluyla devlet elektrikli araç hizmeti sağlayacak bir anlaşmaya geçen Ocak ayında ulaşmıştı. Bunlar arasında teslimatlar için diğer eyaletlerden gelen arabaların kaydedilmesi ve bunların hizmet için tamamına sahip olduğu yan kuruluşlar da yer alıyor. Tesla’nın Michigan’da araç satma savaşında son durum ne? Detaylar için aşağı Kaydırın

2014’te çıkarılan bir yasa, Michigan Oto Bayi Birliği’nin baskısı sonucunda otomobil üreticilerinin müşterilere doğrudan satışını yasaklamış. Tesla’nın Michigan’da araba satma izin ve lisans verilmedi. Ohio ve Illinois gibi benzer bir yasaya sahip olmayan eyaletlerde müşteriler araçlarını satın almak ve hizmet vermek zorunda kaldı. Hem Ford hem de GM bu “anti-Tesla” tasarısını destekledi.

Otomobil üreticisi 2016 yılında Michigan’a yasağın ticaret yasalarını ihlal ettiği ve bu yıl ki anlaşmaya yol açtığı iddiasıyla dava açmıştı. Ne yazık ki, bazı Michigan milletvekilleri ikinci düşünceleri yaşıyor gibi görünüyor.

Detroit News eyalet meclisi milletvekilleri geçen hafta anlaşmayı tersine çeviren bir tasarıyı kabul etti. Bir kez daha doğrudan, hatta dolaylı olarak bir araç tamir veya servis merkezi sahibi araç üreticilerini engelleyen tasarıya sponsor olan Cumhuriyetçi milletvekili yorum yapmayı reddetti. Tesla da bunu reddetti. Demokrat House Azınlık Lideri bunun üzerinde çalıştı. EV otomobil için lisansı sınırlı sayıda izin verecek bir uzlaşma tasarısını geçirmek için başarısız oldu, Rivian da dahil olmak üzere Tesla ile aynı sorunu yaşıyor.

Milletvekili, yeni geçirilen yasa tasarısının “Tesla ile açtığımız davayla ilgili sorunumuzu çözmediğini” söyledi. “Bu, vergi mükelleflerinin dolar maliyeti için ek dava, devlete açılır ve bu aynı zamanda araç satışlarından çok piyasa karşıtı bir yaklaşımdır.”

Yeni yasa hala Senato onay aşamasında ve sonuçta, yasa haline gelmeden önce valinin imzası gerektiren bir sürecin içinde.

Michigan sakinleri Hala Beklemek Zorunda Olabilir

Sonunda Michigan sakinleri yerel olarak yeni bir Tesla Model 3 veya Rivian R1T satın almanın mümkün olması için umutlu. Ancak Michigan sakinleri bazı milletvekilleri ve otomobil endüstrisi lobicilerinin bu sorunu nihayet bir kez ve herkes için çözülmesine izin vermeyi reddetmesi ihtimaline karşın bir kez daha beklemek zorunda kalabilirler. Tesla’nın Michigan’da istediğine ulaşması zaman alacak gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here