Tesla Semi Truck prototipini 2017’de ikinci nesil Roadster konseptiyle birlikte ortaya çıkardı. O zamandan beri, Tesla Cybertruck ilk kez sahneye çıktı ve hatta üretimine adanmış yeni bir fabrika şu anda Austin, Teksas’ta devam ediyor. Semi Truck ve Roadster’da rahatsız eden gecikmeler, temel olarak Model 3 üretiminin sıralanması ve Model Y lansmanının emsal olması nedeniyle bir dizi faktörden kaynaklanıyor. Ancak şimdi Elon Musk’ın Teksas’ta da yeni bir yer inşa edileceğini açıkladı. Bundan birkaç ay sonra Semi üretimini başlatmayı ve çalıştırmayı hedefliyor.

Tesla Semi Truck Çok Yakında Çıkıyor

Tesla tarafından yakın zamanda yeni bir iş ilanı yayınlandı. Gigafactory Nevada’da bir kalite kontrol yöneticisi ve “Semi Truck üretim hatları” için bir proses teknisyeni aradığını söylüyor. Bu ilan da bize gösteriyor ki çalışmalar hızlanıyor.

Geçen yıl Tesla, bu Gigafactory’nin yakınında ikinci bir bina satın aldı. Ayrıca kaynaklar, kullanımının Semi Truck üretimi için tasarlandığını iddia etti. Bu Tesla’nın fikrini değiştirdiği ve Semi’yi Teksas yerine Nevada’da inşa edeceği anlamına mı geliyor? Söylemek için çok erken, ancak kesinlikle en azından Semi Truck üretiminin bazı yönleri Silver State’de gerçekleşecek gibi görünüyor.

Tesla Semi Truck Çok Yakında Çıkıyor

Tesla, 2021’de bir ara Semi üretimini başlatmayı ve çalıştırmayı hedefliyordu. Ancak yeni Texas Gigafactory hala yapım aşamasında olduğundan ve Freemont şirketin geri kalanını inşa etmekle çok meşgul olduğundan, Nevada mevcut tek seçenek gibi görünüyor. Bu Gigafactory’nin normalde lityum iyon pillere ve diğer elektrikli araç bileşenlerinin üretimine adandığını unutmayın.

Gigafactory Shanghai haricinde, her Tesla aracı için pil paketlerini sağlıyor. Tesla Semi, ilk kez eksiksiz bir araç ürettiğini işaret ediyordu. Tesla’ya göre Semi Truck üretim aracı ABD’de de, 804,67 km’nin üzerinde menzile sahip olacak ve 180.000 $ ‘lık bir başlangıç ​​fiyatına sahip olacak. Daha kısa menzilli olan 482,8 km’lik bir versiyon yaklaşık 150.000 $ ‘dan başlayacak. 36287.39 kg kapasiteli büyük bir kamyon olarak sınıflandırılacaktır.

Tesla Semi Truck Çok Yakında Çıkıyor

Geçtiğimiz Kasım ayında Tesla, ana faaliyet alanı kamyon kiralama olan Teksas merkezli Pride Group Enterprises’dan bugüne kadarki en büyük 100 milyon $ ‘a varan Semi Truck siparişini aldı. Şirket 150 kamyon için ilk siparişi 500’e çıkarma seçeneği ile verdi.

İkinci El Tesla İlanları

1 YORUM

  1. vay canına bakalım ne olacak çok merak ettim. Böyle tırları yollarda görmeye başladıysak bu batarya teknolojilerinin çok iyi yere geldiğini gösteriyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here