Tesla Model Y Çok Satacak Gibi Görünüyor

0
1279
Tesla Model Y Çok Satacak Gibi Görünüyor

Tesla’nın “Kabul Edilemez” Modeli Tesla Model Y Çok Satacak Gibi Görünüyor

Daha önce dünyanın en zengin adamı Elon Musk tarafından “Kabul Edilemez” olarak adlandırılan Tesla Model Y, Elon Musk’ın tahmininden uzak gibi duruyor. Yaklaşık 392 kilometre menzili olan yeni Model Y iyi bir satış rakamına ulaşabilir.

Yeni Versiyonu Üretilmeyecek Denilmişti

Piyasaya güzel bir giriş yapan yeni Tesla Model Y aslında başlangıçta üretilmeyecekti. Tesla şirketinin kurucusu ve CEO’su Elon Musk, Tesla Model Y’nin yeni versiyonunun üretilmeyeceğini söylemişti. Çünkü fiyatların düşmesi için menzilin 400 kilometrenin altına düşürülmesi gerekliydi. Bu da birçok kişi tarafından “Kabul edilemez derecede düşük!” kabul ediliyordu. Ancak Tesla şirketi Model Y ile yakaladığı başarıyı sürdürme kararı aldı ve bu kararı duyurdukları lansman epey ilgi görmüştü.

Tesla şirketi geçtiğimiz günlerde Tesla Model Y’nin 392 kilometrelik menzile sahip yeni modelini piyasaya sürdü. Market çıkış fiyatı olarak 42.000 $’lık etikete sahip olan araç lansmandakinden biraz daha pahalı. Aracın lansmandaki fiyatı 39.000 $’dı. Ancak lansmandaki menzil mesafesi de 370 kilometrelik bir mesafeydi.

“Aracın Menzil Mesafesindeki Saplantıdan Hoşlanmıyorum”

Elon Musk geçtiğimiz yazın yaptığı bir röportajında “Şahsen, menzil mesafesindeki bu saplantıdan hoşlanmıyorum. Tek bir şarjla 370 kilometrelik menzil çoğu insan için gayet yeterli bir seviyedir. Özellikle de fiyatı 40.000 $’ın altına düşürebilirseniz, bu başarıdır.” demişti. Şimdi ise menzil mesafesindeki ufak artışla beraber araç 40.000 $’ın üstüne çıktı. Yine de tüm bunlara rağmen aracın satışları gayet başarılı olacak gibi görünüyor. Özellikle Tesla’nın yakın dönemde Çin pazarında yakaladığı başarılı satış rakamlarına bakıldığında, bunu öngörmek çok da güç değil.

iç mekan

Teşviklerle Beraber Fiyatı Düşük Seviyede

Amerika’nın birçok eyaletinde ve Avrupa pazarındaki birçok noktada, devletler elektrikli araçlar teşvik sağlıyorlar. Örneğin Kanada’da birçok noktada elektrikli araç teşvik rakamları düşük seviyede iken Quebec’te eyalet teşviği 8.000 $’a kadar çıkabiliyor. Bu da, birçok noktada satışın artması manasına gelebilir. Üstelik birçok pazarda da elektrikli araç modellerinin çoğu aşağı yukarı 400 kilometrelik bir menzil mesafesine sahip Örneğin, Volkswagen iD.4’ün menzili 400 kilometreyken, Ford Mustang Mach E’nin menzili 370 kilometredir. Bu da Tesla’nın yeni Model Y’sini pazarda güçlü bir konuma getirmektedir. Sizce Tesla, Model Y’de de başarılı satış rakamlarına ulaşabilecek mi?

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here