Tesla Model S Cabrio Ares Design’dan

1
2122
Tesla Model S Cabrio Ares Design'dan

ARES Design’dan Tesla Model S Cabrio Tasarımı

İtalyan tasarım ofisi ve karoser üreticisi ARES Design, özel bir cabrio Tesla Model S sergiliyor. Ve evet içiniz rahat olsun bu Tesla’nın hatalarından kaynaklanan bir sorun değil. Tasarımı gereği çatısız olduğundan emin olabilirsiniz.

Keşke Gerçek Olsa Dedirten Tasarım

İlk bakışta, bu özel tasarım elektrikli Tesla Model S sadece birkaç parça üst yapı almış ve üstü açılır bir hale getirilmiş gibi görünüyor. Ancak şasisine bakarsanız sedan Model S’i üstü açılabilir bir coupe’ye dönüştürmek için ne kadar emek harcadığını görebilirsiniz. Gördüğünüz gibi ARES Design, Tesla Model S’i üstü açılabilir bir arabaya dönüştürebilmek içi çok çalışmış. ARES Design, ayptığı bir duyuruyla aracın dönüşüm sürecini anlattı:

“Mühendislerimiz dönüşümü başarmak için tavanı kestiler ve yeni, daha uzun ön kapıları ekleyebilmek için arka kapıları ve B sütunlarını çıkardılar. Centro Stile şirketi, katlandığında tavanı sığdırabileceği ekstra alan sağlayan yeni bir arka kaput tasarladı. Tasarımcılar, kasayı bitirmek için, ARES Design tarafından tasarlanmış şık bir karbon fiber aero kiti ile birlikte araca yeni bir İtalyan tarzı eklediler. Mühendisler, şasiyi kokpitin ve arka oturma alanının altındaki yan elemanlara ek parçalarla güçlendirme uygulayarak Tesla aracın yapısal bütünlüğünü korudu.”

Chrysler 200 Cabrio Esintileri

Bu araçta yapılan değişiklikler, Tesla Model S’in çeyrek panellerinde istenmeyen kısımları çıkarmış gibi görünüyor. Daha şık ve daha hafif bir görünüme sahip olduğu su götürmez bir gerçek. Aracın şasisinin değişmiş olması ve bir aero kit eklenmiş olması aracın alt kısmına daha ağır bir görüntü kazandırmış. Daha oturaklı görünüyor. Aracın son hali alt kısmıyla bir miktar Model Y’yi anımsatıyor.

2011 Chrysler 200
2011 Chrysler 200

Bütün bunların dışında, aracın son haline bakıldığında eski Chrysler 200 Cabrio’ya benzediğini söylemek de mümkün. Çünkü aracın aero kitiyle genişlemiş alt kısmı, zamanın vahşi ve şık araçlarından birisi olan Chrysler 200 Cabrio’yu anımsatıyor, iki araç da alt kısımdan biraz şişkin görünüyor. Tasarım ofisi ve karoser üreticisi olan ARES Design’in bu çabası takdire şayan. Çünkü elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla beraber değişen tasarım çizgilerine bir miktar klasik bir şeyler katabilmeyi başarmışlar.

ares design

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here