Tesla’nın En Büyük Supercharger İstasyonu Çin’de Açıldı

Tesla, yollara giderek daha fazla elektrikli araç ekliyor ve ekosistemini desteklemek için elektrikli araç üreticisi, Supercharger ağını da hızla genişletiyor. Şirket Wiebo’da, Tesla’nın en büyük Supercharger istasyonu Çin’de açıldı diyerek haberi duyurdu. Şangay’daki 72 yere sahip tesis, şirketin geçen ay Kaliforniya’nın Fresno İlçesinde açtığı 56 yere sahip istasyonunu geride bırakıyor.

Twitter kullanıcısı @JayinShanghai tarafından yayınlanan görüntülere göre, açık hava California istasyonundan farklı olarak, Shanghai Superchargers istasyonunun kapalı bir bölge oluşturularak kurulduğu görünüyor. İstasyon, Şangay’ın önemli bir merkezi iş ve ticaret bölgesinde, Jing’an Uluslararası Merkezinde yer alıyor.

https://twitter.com/JayinShanghai/status/1344474957141528579?s=20

Yayınlanan raporda, en büyük Supercharger istasyonundaki standların güç kapasitesinin, 120 kW olduğu belirtiliyor. Şirketin California’daki Supercharger istasyonu ie en yeni V3 250 kW Supercharger teknolojisi ile donatılmıştı. Bu, bu tesisi kullanan Şangay’daki Tesla araçlarının ABD’deki istasyon kullanıcılarına kıyasla tam olarak şarj için daha uzun süre beklemesi gerektiği anlamına geliyor.

İstasyon Kurulumları Hızlanacak

CEO Elon Musk’ın, şirketin geçen yıl başlayan Supercharger V3 istasyonlarının kurulumunu hızlandıracağını da söylediği bildirildi. Supercharger ağlarının yanı sıra şirket, büyüyen filosuna ayak uydurmak için servis merkezleri ve mobil servis filosunu genişletiyor. Ayrıca 2021’de her hafta en az bir yeni servis merkezi eklemeyi planladığı bildiriliyor.

Kaynaklara göre Tesla, Çin’de 20.000’den fazla yerel olarak üretilmiş Model 3 EV teslim etti ve Kasım ayında Şangay’daki Gigafactory 3’te yaklaşık 23.000 EV üretti. Yollara eklenen araç sayısı, Tesla’nın ülkede daha fazla elektrikli araç süper şarj istasyonu açma planlarını şekillendiriyor.

https://twitter.com/JayinShanghai/status/1344511916476149760?s=20

Rekor Kırıldı

Yeni şarj istasyonu ile Tesla, geçen yıl Kasım ayında Kaliforniya’da açtığı 56 durağa sahip istasyon rekorunu kırdı, hatta bariz bir farkla geçmiş oldu. İstasyon, Şangay’daki Jing’an Uluslararası Merkezinde yer alıyor. Elektrikli araç şarj istasyonunun çok sayıda görüntüsü bulunmuyor. Bir twitter kullanıcı yoluyla internette yayılmaya başlayan görüntüler kısa sürede fazlaca ses getirmeyi başardı.

Bu yeni istasyon, şirketin gelecek planları hakkında önemli bir derecede merak uyandırmayı başardı. Gelişmelere dört gözle beklenilmeye devam ediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here