Şimdiye Kadar Üretilen En İyi 6 Silindirli Arabalar…

Bir V8’in katıksız gücü ile dört silindirli bir motorun verimliliği arasında bir denge kuran bu altı silindirli motorlar neredeyse kusursuzdur. Bir zamanlar dünya V8’lerin esaretindeydi. Herkes sekiz silindirin 10’a, 12’ye, hatta 16’ya kadar devam edeceğini düşünüyordu. Ancak zaman ilerledikçe arabalara olan bakış açısı ve yönelim değişti. Günlük arabalara baktığımız zaman motorlar artık iki hatta dört silindiri dışarıda bırakarak aşağı inmeye başladı. “Şimdiye Kadar Üretilen En İyi 6 Silindirli Arabalar” adlı içeriğimizde, otomotiv endüstrisinin ürettiği en değerli 6 silindirli araçlardan bazılarını tanıtacağız.

Ford F-150 En İyi 6 Silindirli Arabalar

ABD’de en çok satan araçlardan biri olan Ford F-150’nin yeni modelleri Türkiye’de satışa sunulmamaktadır. Küresel mikroçip sıkıntısının kurbanı olmasına rağmen Ford, F-150’yi satışa sunduğu yerlerde rekor kırmayı başardı. On dördüncü nesil olan Ford F-150, 2021 serisi için yepyeni bir tasarımdır ve altı silindirli güçlü aktarma organı sunar. Bununla birlikte yepyeni Ford 3.5L PowerBoost Full-Hybrid V6, en güçlü ve yetenekli makine olarak adlandırılıyor. 430 beygir güce sahip olan Ford F-150, 772.81 Nm tork üretebilmektedir.

Lincoln Navigator

Çift turboşarjlı 3.5 litrelik V6’sından dört nala koşan 450 beygir, görkemli bir iç kabini ve Lincoln’ün görkemli mirasıyla 2021 Navigator, bugün SUV dünyasının en iyilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Pahalı fakat sınıfındaki diğer herkesin çok ötesinde duran büyük ve lüks bir SUV modelidir. Rakiplerinin çoğu, V8 motorlarıyla bile bu beygir gücü rakamlarına ulaşamıyor. Altı silindirli motor, 2021 Navigator’ın 5,2 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca aracın motoru, 10 vitesli otomatik bir şanzımanla eşleştirilmiştir.

Kia Stinger GTEn İyi 6 Silindirli Arabalar

Kia Stinger’ın coupe benzeri profili seçkin görünmesini sağlar ve GT, GT1 ve GT2 modelleri, paranızın karşılığını en iyi şekilde sundukları için alınabilecek en iyi modellerdir. Kaputun altına baktığımız zaman 365 beygirlik motorunu görebilirsiniz. Ayrıca 4.6 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşması aracın en iyi 6 silindirli motorlardan birine sahip olduğunu doğrular. Sonuç olarak bu araç, 3,3 litrelik çift turboşarjlı bir V6’ya sahiptir. Altı silindirli motor, sekiz vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiştir. Hızlı arabaları seven bir sürücüyü biraz konforla şımartmak için mükemmel bir manuel mod ve aralarından seçim yapabileceğiniz birden fazla sürüş modu vardır.

Chrysler Pacifica

Türkiye’de yeni modellerinin satışa sunulmadığı bir diğer 6 silindirli araç modeli de Chrysler Pacifica’dır. Bu araç, bir minibüste ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Kaputunun altında, dokuz vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş 3.6 litrelik bir V6 motor bulunur. 287  beygire sahip olan bu araç, yaklaşık olarak 7,3 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşır. Ayrıca altı silindirli Pentastar gaz motoru, rakiplerinin çoğundan daha iyi kilometre / menzil performansı sağlayarak inanılmaz yakıt ekonomisi sağlar. Bu tip araçlar, Türkiye’de satışa sunulmasa da oldukça iyi ve tercih edilebilir modellerdir. Özellikle güvenli ve konforlu olmaları, ailelerin tercih etmesi için en mantıklı nedenlerden birkaçıdır. 6 Silindirli olması, aracın kusursuz bir şekilde ilerlemesini ve sürünün daha rahat araba kullanmasını sağlamaktadır. Pacifica’nin ağırlığını göz önüne aldığımız zaman Chrysler’in oldukça mantıklı bir motor seçimi yaptığını görüyoruz. En iyi 6 silindirli araç modellerinden biri olan Pacifica, Türkiye’de satışa sunulması gereken modellerden biridir.

BMW M3

Yüksek performanslı M3, 1986’da piyasaya sürüldü. Yeni geliştirilen 3.0 litrelik çift turbo altı silindirli motor, yeniden tasarlanan 2021 M3’te bulunmaktadır. S58 motoru 473 beygir ile 503 beygir arasında bir güç sağlamaktadır. BMW’nin M serisi, otomobil dünyasındaki en popüler serilerden biridir. Özellikle yetenekli motorları ve şık tasarımları, M serisinin popülaritesini arttırmaktadır. BMW M3 modeline baktığımız zaman iddialı ve en iyi 6 silindirli motorlardan birine sahip olduğunu görebiliyoruz. Sağlam ve verimli motora sahip olan BMW M3, en yetenekli M modellerinden biridir. Ayrıca BMW’nin rekabetçi ruhunu da yansıtmaktadır.

Jeep WranglerEn İyi 6 Silindirli Arabalar

Bu efsanevi Jeep Wrangler’ın kendine özgü bir profili ve kimliği var. Bir off-road ikonu ve 2021’de orta boy SUV segmentinde dünya çapında şimdiye kadarki en çok satanlardan biridir. Wrangler, güçlü bir dizel veya benzinli V6 motoruyla karşımıza çıkar. 2021 Wrangler’ın serisi oldukça farklıdır.  3.6 litrelik V6 285 beygir güç üretmektedir. Ayrıca 352,51 Nm tork değeri üretmektedir. Tüm bunları ele aldığımız zaman karşımıza sorunsuz ve efsanevi bir Jeep modeli çıkmaktadır.

İkinci El Jeep Wrangler İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here