Nissan Caravan Mountain Base Concept Maceraya Hazır…

Tıpkı büyük, güçlü kamyonlara duyduğumuz ezici güç gibi Nissan’ın başarılı Caravan Mountain Base Concept’i karşımıza çıkıyor. Nissan, Tokyo Auto Salon 2022’de Caravan Mountain Base Concept ile çılgın bir fikir sergilemeyi planladı. Oldukça popüler olan 2022 Nissan Caravan minibüsüne dayanan bu konsept lüks, sürdürülebilirlik ve sağlamlığı tek bir resimde buluşturmayı hedefliyor. Ayrıca dış kısım, güneş panelleri katmanlarıyla dönüştürülüyor.

Doğal bir çekicilik için ahşap kaplama ile kaplanmış dayanıklı bir boya işçiliğine sahip olan Nissan Caravan Mountain Base Concept, dişli lastikleri ve yükseğe monte edilmiş LED ışık çubuğuyla araziye hazır karakterini gösteriyor. Aracın kabini fotoğraflardan anladığımız kadarıyla aşırı derece de rahattır. Ayrıca kullanıcısını sıcak tutmak için bir mini iş istasyonu ve dijital bir şömine ile birlikte geliyor.

Sağlam ve Kendi Kendine Yeterli Bir Macera KaravanıNissan Caravan Mountain Base Concept

Nissan, bir minibüsün mütevazi beygir gücünü bu havalı her yere gidebilen makineye dönüştürerek radikal bir iş çıkardı. Araç üretilirken dayanıklılık temel ideoloji olmuştur ve bunu göstermektedir. Caravan Mountain Base Concept, bu kaba kamyon ve dayanıklı Bedliner kaplamalarına benzeyen bir malzemeyle boyanmıştır. Sağlam bir çekicilik ve koruma için güçlü bir ön tampon entegre LED DRL’ler ve far ızgaralarına da sahip. Ayrıca, keşif gezinizde gerçekten parlamak için çatıya monte bir LED ışık çubuğuna sahiptir! Yan profil, zarif ve doğal kaplamalı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Güneş panellerinin bolluğu, kendi kendine yeterli yeteneklerini vurgulamaktadır. Çatıda ve  yan camlarda ekstra olarak açılabilir bir güneş paneli de bulunuyor. Böylece Nissan, karavan sahiplerinin en büyük problemlerinden biri olan enerji ve elektrik problemine kesin bir çözüm getirmeyi hedefliyor.

İç Mekan Tamamen Ahşap Nissan Caravan Mountain Base Concept

Bu araç konusunda Nissan, her yerde ahşap olması fikrini seviyor gibi görünüyor. İç kısım tamamen ahşap panellerle kaplandığı için oldukça şık ve doğal görünüyor. Ancak kabinin bir tarafında bir çalışma masası ve diğer tarafında bir tezgah olduğu için burada çok fazla anlatacak ve etkilenecek bir şey bulamıyoruz. Dinlenmek ve çalışmak için bir sürü alan var fakat dış tasarımı kadar etkileyici gözükmüyor. Ayrıca dijital bir şömine, yangın tehlikesi olmadan aracın iç tasarımına katkıda bulunuyor.

Nissan Caravan Mountain Base Concept Myroom KonseptiNissan Caravan Mountain Base Concept

Sağlam Dağ Üssü Konsepti sizin için yeterli değilse aracın farklı tasarım konseptleri de bulunuyor. Nissan, lüksü seven kişiler için Myroom Konseptine sahiptir. Bu konsept aynı temel aracı paylaşıyor ama tasarım olarak oldukça farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Bu tasarımda ışık çubuğu veya kızgın duran tampon bulunmuyor. Araçta keyifli bir beyaz boya işi var. Tasarım olarak daha sade bir şekilde karşımıza çıkan Myroom konsepti, üç yıldızlı otel odalarını andırsa da kabul edilebilir güzelliktedir. Sonuç olarak Nissan tarafından sadece karavan konsepti olarak karşımıza çıkan bu araçların gelecek yıllardaki durumu hakkında kesin bir sonuç bulunmuyor. Büyük ihtimalle karşımıza çıkacağı zaman oldukça farklı detaylara sahip olacak olan bu karavan konseptleri, büyük ve gelişmiş karavanlara göre daha minimalist bir şekilde karşımıza çıkacak. Ayrıca birçok farklı kişiselleştirme özelliklerine ve seçeneklerine sahip olacak. Türkiye açısından baktığımız zaman vergi sistemleri ve araçların pahalılığı, Nissan’ın karavanlarının sadece hayallerimizi süsleyeceğine işaret ediyor.

Ayrıca tasarım olarak günümüzdeki alışılmış karavan tasarımlarından oldukça farklıdır. Özellikle aracın dış tasarımı, gelecekteki karavan tasarımlarına yeni bir bakış açısı getirecektir. Sadelik ve inovatif olarak tasarlanan bu araçlar, günümüzdeki durumlarda karavan yaşamına uygun gibi gözükse de bu tip karavan tasarımları için oldukça erkendir. Ancak dış tasarımda camlara kadar güneş paneli konulması, günümüzdeki karavan yapan firmalar için oldukça mantılı bir yenilik ve düşüncedir. Bildiğimiz üzere karavan sahiplerinin en büyük sorunlarından biri de elektrik problemidir. Elektrik problemi ve enerjinin saklanamaması, araç sahiplerinin en çok şikayet ettiği popüler karavan sıkıntılarından biridir. Tasarım açısının oldukça mantıklı düşünülmesi, karavan sahiplerine yeni fikirler doğurmaktadır. Ancak bir diğer sorun enerji panellerinin oldukça değerli ve pahalı olmasıdır. Özellikle minibüs kullanan kişiler, aracın büyüklüğünü hesaplayamadıkları zamanlarda ufak kazalara sebebiyet verirler. Bu malzemelerinde minibüs süren kişilerin en çok kaza yaptıkları alanlar olduğunu düşündüğümüz zaman bu aracı kullanan kişiler çok fazla dikkat etmek zorundalar.

İkinci El Güncel Karavan İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here