6 Silindirli Motosikletler

0
3054

6 Silindirli Motosikletler! Günümüzde 6 silindirli motosikletlere fazla rastlanılmamaktadır. Markalar genellikle uzun yol motosikletlerini 6 silindirli üretmektedir. Özellikle otomobil endüstrisinin bile silindirleri azaltıp, maliyetleri kısmak istediği bu dönemlerde 6 silindirli motosiklet görmenin kolay olmamasını normal karşılamaktayız.

3BMW K 1600 GTL

BMW’nin K 1600 GTL modeli kusursuz sayılabilecek modeller arasındadır. Gemiye benzeyen, iri tasarımı ve donanımlarıyla motosiklet sektöründe zirveyi oynayabilmektedir. BMW K 1600 GTL 1649 cc, 6 silindirli, 160 beygir, 175 nm tork, 26.5 litre yakıt kapasitesine sahiptir ve 348 kilogram ağırlığındadır. Azami olarak 200 kilometre hızlara çıkabilmektedir. Beygirin ve torkun birleşiminden ortaya kusursuz yolculuklar çıkmaktadır. BMW mühendisleri 348 kilogramlık motosikleti durdurabilmek için ön tarafta çift disk, arka tarafta tek disk fren sistemi kullanmışlardır. Ayrıca motosiklet standart olarak ABS sistemiyle gelmektedir. motor bloğu ve donanım olarak oldukça yoğun ve etkili özelliklere sahiptir. Örnek olarak koltuk ısıtma, elcik ısıtma, radyo ve navigasyon sistemine sahiptir. BMW K 1600 GTL sürücü ve yolcu için uyumludur. Özellikle yolcu koltuğunun kol ve sırt dayama kitlerine sahip olması, bu motosikletin uzun yolculuklar için yapıldığının göstergesidir.

2Honda Gold Wing F6B

Gold Wing F6B, Honda’nın en başarılı yol motosikletlerinden bir tanesidir. 1832 cc, 6 silindir, 118 beygir, 167 nm tork değerine sahiptir. Motosikletin 25 litrelik yakıt tankına sahiptir ve 392 kilogram ağırlığındadır. Güvenlik olarak ön çift disk, arka tek disk ABS’li fren sistemine sahiptir. Bu motosiklet hakkındaki en olumsuz özelliği iste 5 vitese sahip olmasıdır. Büyük ihtimal tork değerlerini yüksek tutabilmek için 5 vitesli şanzıman kullanmışlardır. Fakat şahsi fikrim olarak 6 vitesli olsaydı uzun yollar daha konforlu, yakıt tüketimi ise daha düşük olurdu.

1Honda Gold Wing GL

6 Silindirli Motosikletler serimizin sonuncusu Honda Gold Wing GL’dir. Motosiklet endüstrisinin en başarılı ve keyifli motosikletlerinden bir tanesidir. 1832 cc, 6 silindir, 118 beygir, 167 nm tork değerine sahiptir. Motosikletin ağırlığı 413 kilogram ve 25 litre yakıt tankına sahiptir. Fakat maalesef ki Honda Goldwing GL’de 5 viteslidir. Neredeyse hatchback arabalara yaklaşan ağırlığını durdurmak için önde çift disk, arkada tek diskli ABS sistemi kullanılmaktadır. Donanım olarak yukarıdaki motosikletler ile aynı donanımlara sahiptir. Honda Gold Wing GL’nin en büyük avantajı geniş depolama alanlarına sahip olmasıdır.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here