Serimizin birincisinden sonra “Sahip Olmak İstemeyeceğiniz Spor Otomobiller II” adlı yazımızda günümüze kadar üretilmiş, birbirinden ilginç tasarımdaki araçları inceleyeceğiz.

41948 Norman Timbs

1948’de, ünlü otomotiv mühendisi Norman Timbs, yıllardır üzerinde çalıştığı otomobili üretmeyi başarmıştır. Şirket, bu otomobil sayesinde hem çok fazla ün kazanmış hem de adından bahsettirmeyi başarmıştır. Otomobil şu ana kadar birçok dergide ve belgeselde yer almıştır. Uzun, kıvrımlı bir burnu, yağmur damlası şeklindeki arka tasarımı araca okyanus görünümü vermektedir.

3Alfa Romeo SZ

Genel olarak Alfa Romeo seven bir insan olarak Alfa’nın SZ adlı aracına da bayılmaktayım. Fakat döneminin otomobil tasarımlarından çok daha farklı olduğu için bu araç, otomobil severler tarafından sevilmemiştir. Alfa Romeo SZ, 1989 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan sınırlı üretim spor otomobildir. SZ, Alfa Romeo, Fiat ve Zagato arasındaki ortaklığın sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu otomobil bilgisayar destekli ilk otomobillerden biridir.

2Panoz Esperante GTR-1

Panoz genellikle profesyonel spor araçları üretmektedir. Gürcistan merkezli üretici aynı zamanda pek çok kişinin bilmediği yol yasal spor arabaları da üretmektedir. Şirketin üretim hayatındaki en ilginç araçlardan biri Esperante GTR-1’dir. 6.0 litrelik V8 motor bloğu gibi otomobil, iğne gibi durmaktadır.

1Lotus Europa

“Sahip Olmak İstemeyeceğiniz Spor Otomobiller II” listemizin sonuncusu Lotus Europa’dır. Seri üretilen ilk orta motorlu spor arabalardan biri de 1966 Lotus Europa’dır. Europa, 78 beygir gücünde bir Renault motorla gelmesine rağmen, fiberglas gövdesi sayesinde sadece 612 kilogram ağırlığına sahiptir.

İkinci El Klasik Otomobil İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here