Fransız otomobil üreticisi Renault, son dönemde yaptığı açıklamalar ile bizleri hayli heyecanlandırdı. Belki bilenleriniz vardır, Renault, Çinli otomobil üreticisi olan Geely ile ortaklık kurmuştu. Şimdi sıkı durun! Bu ortaklıktan doğan ilk model çok yakında tanıtılacak! Renault yeni hibrit SUV detayları için okumaya devam edin…

2024 Yılında Piyasaya Sunulacak!

Renault ve Geely ortaklığından doğacak olan yeni modelin 2024 yılında piyasaya çıkması bekleniyor. Aynı zamanda bu yeni SUV model, RKM yani Renault Korea Motors tarafından Kore’de üretilecek. Üstelik şirket modeli hem yerel hem de dış pazarlara satmayı hedefliyor.

Model hakkında aldığımız bilgilere göre, yeni model bir hibrit SUV olacak. Aynı zamanda Volvo XC40 ve Lynk & Co 01 gibi otomobillerin üretildiği Volvo’nun Kompakt Modüler Mimari platformunda üretilecek. Böylece bu yeni hibrit SUV Renault’un diğer modellerinden farklı olacak. Renault’un yeni hibrit SUV modeli yüksek beygirler üretebilen bir hibrit motora sahip olacak. Aynı zamanda model D segmentinde yer alacak.

renault yeni hibrit suv

Renault Yeni Hibrit SUV Tasarım Detayları

Söz konusu yeni model hakkında sadece bir ön tanıtım gördük. Bu tanıtıma baktığımızda göze ilk çarpan şey, modelin şık bir coupe formuna sahip olması. Bir diğer yandan araçta dikkatimizi çeken diğer detaylar ise:

  • İnce farları,
  • Çıkıntılı kaputu,
  • Eğimli tavanı
  • Köşeli tasarımı
  • Arka camının yüksek çizgisi
  • Tavana entegre spoyileri

renault yeni hibrit suv

Güney Kore’ye 900 Milyon Euro’dan Fazla Yatırım

Fransız üretici, Güney Kore’ye 900 milyon Euro’dan fazla yatırım yapacağını söyledi. Üstelik bunun için verdiği süre de oldukça kısa. Önümüzde ki 6 yıl! Güney Kore’nin önümüzdeki yıllarda Renault için oldukça önemli bir üretim üssü olarak hizmet edeceğini açıklayan şirket CEO’su Luca de Meo, sözlerine şunları ekledi: “Kore, ürünlerimizi ihraç etmek için çok iyi bir platform. Kore pek çok ülke ile serbest ticaret anlaşmaları imzalamış durumda. Bu yüzden araç üretme ve ihraç etme konusunda kritik bir role sahip”.

Bahsettiğimiz gibi Renault, bizleri heyecanlandıran SUV modelini Kore’de üreteceğini söyledi. Şirketin bunu yapmasının bir amacı da RKM’nin de yeteneklerini sergilemesi.

Sıfır Km Renault Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here