İngiliz otomobil üreticilerinden birisi olan Lotus, günümüzde Çinli otomobil üreticileri olan Proton ve Geely tarafından satın alınmıştır. Fakat yine de Avrupa’da ve özellikle İngiltere’de hizmet vermektedir.

Elektrikli Lotus Eletre R Motor Özellikleri

 

İngiliz spor otomobil üreticisinin son gözdesi ise ağırlığı, beygir gücü ve tasarımıyla göze çarpan Elektrlikli Lotus Eletre R 905 hp olacak.  Lotus şirketi bildiğinz gibi daha çok spor otomobil üreticisiyken, Elektre S ve R modelleri ile birlikte SUV dünyasına giriş yapıyor. Aslında tüm bu SUV modelleri bir sportif SUV ruhu taşıyacak gibi gözüküyor. Özellikle Elektrikli Lotus Eletre R modelinin motor bloğu, 905 hp beygir gücü ve 726 lb-ft tork üretebiliyor. 0’dan 100 km/h hıza yalnızca 2.95 saniye gibi çılgın bir rakamda ulaşabiliyor. Bu rakamlar bir SUV segmenti araçtan beklentilerimizin epey üstünde gözüküyor.

Ağır Bataryalar, Hafiflik Mottosunun Yerini Aldı

Lotus otomotiv yöneticilerinin mottosu haline gelmiş olan “Hafiflik ve Güç” sloganı yerini ağır bataryalara bırakmış gibi gözüküyor. Lotus şirketi, bugüne kadarki muhtemelen en ağır fakat en güçlü aracını piyasaya sürerek bu mottosundan caymış gözüküyor. Elektrikli Lotus Eletre R modelinin hafif olmamasının en önemli sebeplerinden birisi hiç kuşkusuz devasa 112 kwh’lık bataryalara sahip olmasıdır. Bu ağır bataryalar sayesinde Eletre R modeli toplamda 304 mil menzile sahip olacak. Lotus otomotiv şirketinin yöneticilerinden Matt Windle. “İki koltuklu spor otomobiller herkese hitap etmiyor, dünyadaki her ihtiyaca uygun araç üretmek istiyoruz.” dedi.

Elektrikli Lotus Eletre R İç Tasarımı

Elektrikli Lotus Eletre İç tasarım

Teknoloji olarak Lotus Eletre, kendine has Lotus Hyper OS işletim sistemli bir multimedya sistemine sahip olacak. Bu teknoloji sayesinde 3d görüntüleri ve oyunları bile çalıştırabilecek. Tüm bu özelliklere baktığımızda Lotus otomotiv şirketinin 10 yıl önden giden fütüristik bir araç ürettiğini görebiliyoruz. Ayrıca tüm bu multimedya sistemi herkesin yakından tanıdığı Dolby Atmoss ses sistemi ile taçlandırılıyor.

Elektrikli Lotus Eletre R Dış Tasarımı

Eletre

Aracın ön kısmına baktığımızda, kısmen kaputun üzerinde yer alan ince uzun LED farlar sportif tarzı yansıtmayı başarmış gözüküyor. Girintili çıkıntılı ve kaslı bir yapıda tasarlanan ön tamponun alt kısmında ise altıgen ızgaraları görüyoruz.

Aracın arka kısmında ise önden gelen camın bagaj kısmına kadar oval bir şekilde uzandığını görebiliyoruz. Sivri bir bagajın altında bulunan iki metrelik uzun stop farları oldukça fütüristik bir hava katıyor.

Elektrikli Lotus Eletre R Ne Zaman Yollara Çıkacak? Fiyatı Ne Olacak?

Elektrikli Lotus Eletre R, ABD’de lansmanı yapılmasının ardından muhtemelen 2024 yılında görücüye çıkması planlanıyor. Bu harika teknolojilerle donatılmış ve güzel tasarıma sahip SUV modelini alabilmek için 96.000 doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Fakat donanım paketlerine bağlı olarak 120.000 dolara kadar artabilir.

Peki ya siz bu fütüristik aracı nasıl buldunuz? Lütfen yorumlarda belirtiniz.

Sıfır Kilometre Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here