Otomobil sektörü durmaksızın gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Birçok otomobil üreticisi de bu değişime ayak uydurmaya çalışıyor. Bu üreticilerden biri de Hyundai. Güney Kore asıllı marka, yeni geliştirdiği stratejisini açıkladı. 2020 yılına kadar tüm araçları Yazılım Tanımlı Araç olacak! Detaylar için okumaya devam edin…

12 Milyar Euro’dan Fazla Yatırım!

Hyundai Motor Grubu, tüm otomobil modelleri için daha gelişmiş alt yapılar ve yazılım geleceği yaratmak için 12 milyar eurodan fazla yatırım yapacağını açıkladı. Markanın amacı ise müşterilerine araçlarının performansını ve kullanışlılığını her koşul ve zamanda uzaktan güncelleme imkânı tanımak. Hyundai bu girişimi ile mobilite konusunda oldukça önemli atıyor.

Marka bu yeni planını sadece yeni üreteceği araçlar için planlamıyor. Aynı zamanda eski modellerini de bu girişim kapsamına alıyor. Bu sayede Hyundai’nin bütün modelleri güncel versiyonda kalmış olacak. Araç güncellemeleri kapsamında:

  • Güvenlik,
  • Kişisel rahatlık,
  • Mobil bağlantı ve
  • Sürüş performansı gibi sistemler yar alıyor.

Bahsettiğimiz bu güncellemeler internet yoluyla (Over The Air) yapılacak. Sonuç olarak 2025 yılına kadar bütün Hyundai modelleri OTA yazılım güncellemeleri ile donatılmış olacak.

Hyundai yazılım

20 Milyon Bağlantılı Araç!

Hyundai bu yeni girişim ile birlikte 2025 yılına kadar 20 milyon aracının bu güncellemeye sahip olmasını hedefliyor. Bu araçlar bağlantılı araç olacak. Üstelik benzersiz imkanlara sahip olacaklar.

Hyundai, kendi araçlarının dışında Genesis ve Kia markaları için de bu teknolojisini kullanacak. Aynı zamanda iki yeni platform oluşturarak bu platformlar üzerinde inşa edilmiş yeni araçları da tanıtacak.

eM: Tüm segmentlerdeki araçlar için normal kullanıma özel olarak geliştirilmiştir. Normal EV’lere kıyas ile tek şarjla sürüş menzilinde %50 iyileşme vaat ediyor. Aynı zamanda yüksek otonom sürüş teknolojisini ve OTA yazılım güncelleme özelliklerine sahip olacak.

eS: Şirket araçlarına ve amaca yönelik araçlar (PBV) için. Üstelik tamamen esnek bir yapıda.

hyundai

Bulut Üzerinden Hyundai Yazılım Güncellemesi

Güney Koreli marka, önümüzdeki yıldan itibaren pazara sunacağı bütün modellerini güncel tutmak istiyor. Bunun içinde modellerini artık bulut sistemi üzerinden OTA yazılım güncellemelerini alacak şekilde üretmeyi planlıyor.

Bir diğer yandan Hyundai’nin bu girişimi sadece elektrikli modellerini kapsamıyor. İçten yanmalı araçları da bu girişim kapsamına dahil.

Sonuç olarak Hyundai araca sahip kişiler artık araçlarını yetkili bir servise götürme ihtiyacı duymayacak. Bunun yerine kullanışlılık ve performans için uzaktan bir şekilde sürüm yükseltip güncelleme yapabilme imkanına sahip olacaklar.

Sıfır Km Hyundai Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here