Porsche Singer Design’ın ACS’sinden memnun değil, araba web sitesinden çıktı. Singer Araç Tasarımı, Porsche‘nin özel olarak görevlendirilen arabadaki büyük ‘Porsche’ yazısından şikayet etmesinden sonra ACS off-road 911’i resmi web sitesinden ve Facebook sayfasından kaldırdı.

Porsche, Singer Design’ın ACS’sinden Memnun Değil

Singer’in ACS’si (Arazi Rekabet Çalışması) Ocak ayında büyük uluslararası beğeni topladı ve tüm dünyada hayranlar kazandı. Ancak daha sonra şirketin web sitesinden ve Facebook sayfasından gizemli bir şekilde kayboldu. Porsche’nin hukuk departmanı, adının yükseltilmiş 911’de görünmesi konusunda pek de heyecanlı değildi ve Singer’dan durum düzeltilene kadar arabanın tüm medyasını çekmesini istedi.

Singer gibi büyük bir küresel takipçiye sahip şirket için bu olumsuz durum, Alman şirketi için potansiyel olarak kötü bir PR oluşturabilir. Ancak markasını korumak zorunda kaldı ve Singer’dan markalama sorunları çözülene kadar arabayı geri çekmesini istedi.

Porsche temsilci, “Büyüyen bir Porsche meraklıları topluluğuna sahip olduğumuz için mutluyuz. Onlarca yıl önce orijinal olarak üretilen pek çok Porsche otomobilinin yolda kalmasını ve hala kullanılmaya devam etmesini sağlamamıza yardımcı oluyorlar. Aynı zamanda, bizim tarafımızdan tasarlanan ve mühendisliği yapılan Porsche ürünlerinin net ve kolay bir şekilde tanımlanabilmesini sağlamak için müşterilerimize karşı bir sorumluluğumuz var. Bu, ismimizi kullanan tek bir parça veya giysi parçasından bütün arabalara kadar değişebilir. Bunu, yalnızca tarafımızca oluşturulan veya doğrudan lisanslanan ürünlerin Porsche adını taşımasına izin vererek yapıyoruz.

Porsche Singer Design Porsche Singer Design'ın ACS'sinden Memnun Değil

Porsche yazısı kaldırıldıktan sonra veya düzeltildiğinde ACS’nin yeniden fotoğrafının çekileceğini ve Singer’in web sitesine geri döneceğini söyleyebiliriz. Kapıların altındaki yazının sadece bir çıkartma olmaktan çok panelin bir parçası olduğu düşünüldüğünde, bu uzun bir işlem olabilir.

Porsche, Singer Design'ın ACS'si ve İç Tasarımı

Araçlardaki Porsche Çıkartmaları Kalıcı  Olacak mı?

Ve ACS, görünür Porsche markasını taşıyan tek Singer değil. Şirketin retro 911 dönüşümlerinin birçoğu ve çarpıcı DLS, arka tarafın yanı sıra kapıların altında da Porsche yazısına sahip. Porsche’nin bu son hamlesi Singer’ın bu grafikleri uygulamasına kalıcı bir son verip vermeyeceği konusunda hala belirsiz. Buradaki sorun diğer Singer modellerinde olduğu gibi sadece düz çıkartmalar kullanmak yerine yan pervazlara kalıplanmış ‘Porsche’ markasının olmasından kaynaklandığı da belli değil.

ACS, Singer Design ve Porsche ralli uzmanı Richard Tuthill’in ortak bir projesidir ve Porsche’nin 959 ve Safari 911 modellerinden ilham alır. Dört tekerleğin tümünü beş hızlı sıralı ve üç sınırlı kaymalı diferansiyelden geçiren, 450 hp 3.6 litrelik düz altılı bir dikiş kaynaklı 964 gövde kabuğuna dayanıyor.

Porsche, Singer Design'ın ACS'sinden Memnun Değil

Burada görülen araba, zengin bir Porsche hayranı tarafından yaptırılan iki arabadan biridir. Buna rağmen, Singer, harcayacak hiper otomobil paranız varsa, size de bir araba yapabileceğini belirtti. Ancak, Porsche grafiklerini takmasını istiyorsanız, kendinizinkine uymanız veya Safari 911 Porsche’nin üzerinde çalıştığı modern günü beklemeniz gerekir.

İkinci El Porsche Fiyatları

Sıfır Km Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here