Bir Volvo ürünü olarak görülen Polestar 2 EV fastback, ister gece ister gündüz olsun karanlığın üstesinden gelmek için iyi bir şekilde uyarlanmıştır. Polestar’ın gelişmiş aydınlatma teknolojisi ve led farların muhteşem uyumu sayesinde İskandinavya’da yoğun bir satışı mevcut. Gelin Polestar otomobilindeki bu aydınlatma teknolojisine daha yakından bakalım.

Polestar Araçlarındaki Gelişmiş Aydınlatma Teknolojisi

Bu tür senaryolarda Polestar ana aracında, her ikisi de modele kolayca tanınan ayırt edici bir ışık imzası veren Pixel LED farlar mevcuttur. Bu uyarlanabilir arka lambalar gibi gelişmiş aydınlatma teknolojisidir. Şöyle söyleyelim, bu farlara baktığınızda kesinlikle Tesla ile karıştırmayacaksınız.

Şirketin CEO’su Thomas Ingenlath, “Polestar 2’yi özellikle karanlıkta sürdüğünüzde, bu teknolojinin güvenliği ne kadar artırdığını gerçekten anlıyorsunuz” dedi. Ingenlath ayrıca  “LED aydınlatma aynı zamanda yaratıcılığa da olanak tanıyor ve tasarladığımız ışık imzaları kusursuz. Farklılar ve insanlar bir Polestar kullandığınızı bilecekler. ” açıklamalarını ekledi.

Pixel LED farlar, otomobil üreticisinin aktif uzun far teknolojisinin yanı sıra araçtaki ‘2’ kilidi açıldığında etkinleştirilen bir “karşılama sekansı” içeren lansman sırasında standart olarak mevcuttur. Her lambada bir matris oluşturan ve her bir LED’in ayrı ayrı kontrol edildiği toplam 84 ayrı LED pikseli vardır.

Polestar aydınlatma teknolojisi: ön aydınlatmada kullanılan led pixel far
Polestar aydınlatma teknolojisi: ön aydınlatmada kullanılan led pixel far

Bu, ışık birimlerinin hareket halindeyken önde gelen veya karşıdan gelen beş araçtan uzaklaşmasını sağlar. Böylelikle sürücü, ışıkları uzun huzmede tutabilir. Hatta modlar arasında geçiş yapma konusunda endişelenmek zorunda kalmadan bu huzmelerde geçişler yapılır. Bu da  sürüş esnasında maksimum ön görüş sağlar.

Bu arada, aracın ön sis farları, direksiyon veya dönüş sinyali girişine bağlı olarak düşük hızlarda otomatik olarak etkinleşen, viraj desteği ve enerji tasarruflu LED teknolojisine sahiptir.

Polestar Araçları Led Teknolojisi
Polestar Araçları Led Teknolojisi

Son olarak, ayırt edici tam genişlikte bir sarmal modelde 288 LED içeren, hem karşılama hem de veda aydınlatma dizileri sunan arka lambalar mevcuttur. Arka ışık çubuğunun uyarlanabilir aydınlatma teknolojisi, gündüzleri parlaklığın artmasını sağlarken, geceleri LED’ler arkadan gelen sürücülerin gözlerini kamaştırmamak için otomatik olarak kısılıyor.

Fotoğraf Galerisi: Polestar Aydınlatma Teknolojisi

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here