Toyota LQ ile;

>> Yerleşik Yapay Zeka Ajanı “Yui” kişiselleştirilmiş sürüş deneyimi sunuyor.

>> Toyota tarafından geliştirilen SAE Seviye 4 eşdeğeri otonom sürüş imkanı.

Toyota LQ Konseptinde Öne Çıkan Duygusal Bağ

TOYOTA-konsept
TOYOTA-konsept

Toyota, otomobil ile sürücü arasında duygusal bir bağ kurmak için ileri teknolojiden yararlanan bir konsept araç olan “LQ” yu duyurdu. İlk kez 2017 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda sergilenen bir konsept araç olan Toyota “Concept-i” nin yeni nesli, LQ otomatik sürüş yetenekleri ve sürücüden öğrenmek için tasarlanmış güçlü bir yapay zeka destekli etkileşimli ajan olan “Yui” ile donatılmıştır. Böylece kişiselleştirilmiş bir mobilite deneyimi sunuyor.

LQ geliştirme lideri Daisuke Ido, “Geçmişte, arabalara olan sevgimiz, bizi uzak yerlere götürme ve maceralarımızı mümkün kılma yeteneklerine dayanıyordu,” dedi. “Gelişmiş teknoloji bize müşteri yaşam tarzlarını heyecan ve etkileşim için yeni fırsatlarla eşleştirme gücü veriyor. LQ ile kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilen, her sürücünün benzersiz mobilite ihtiyaçlarını karşılayabilen ve daha da güçlü bir bağ kurabilen bir araç sunmaktan gurur duyuyoruz. araba ve sürücü arasında. ”

Özgürce Hareket Edince Her Şey Mümkün

Bir mobilite şirketi olarak Toyota, insanlar özgürce hareket ettiğinde her şeyin mümkün olduğuna inanıyor. Bu vizyon, hareketliliğin fiziksel ulaşımın ötesine geçerek insanın duygusal olarak hareket etme ve angaje olma ihtiyacını içerdiği anlayışı üzerine inşa edilmiştir.

LQ, bu felsefeyi “Öğrenin, Büyütün, Sevin” ana geliştirme teması altında takip eder. Yui ve LQ’nun her ikisi de Toyota Araştırma Enstitüsü (TRI) ile ortaklaşa geliştirilen otomatik sürüş teknolojisi, bireysel tercihler ve ihtiyaçlardan öğrenerek ve bunlara yanıt vererek araç ve sürücü arasındaki ilişkiyi kuran benzersiz bir mobilite deneyimi oluşturmak için bir araya geliyor. İsim, Toyota’nın bu yaklaşımın, otomobil ile sürücü arasındaki ilişkiyi geliştiren gelecekteki araçların geliştirilmesine “işaret” edeceği umudunu ifade ediyor.

Toyota LQ Ana Özellikleri

TOYOTA-LQ-iç
TOYOTA-LQ-iç
  1. Yui Mobilite Uzmanı ve AI Aracısı

LQ, sürücünün duygusal ve uyanıklığına göre kişiselleştirilmiş bir mobilite deneyimi elde edin “Yui” adlı bir sanal zeka aracına sahiptir. Güvenlik ve konforu sağlamak için AI, interaktif sesli iletişim, uyanıklığı artırmak veya stresi azaltmak için koltuk içi işlevler, araç içi aydınlatma, klima, kokular ve diğer insan-makine etkileşimlerini (HMI) kullanarak sürücüyle girişimime girebilir. . YUI üzerinde zaman ortamına göre müzik seçipabilir hakkında bilgi almak için bilgilendirme bilgileri hakkında bilgi almak.

TRI’da yapılan araştırmaya ek olarak Toyota, Yui’nin incelenmesi ve uygulanmasında aşağıdaki şirketlerden destek aldı:

> JTB Corporation – Müşteri tercihlerini karşılamaya uygun tesis bilgileri ve kaynakları rotaları sağlandı;

> AWA Co., Ltd. – Araç rotasına ve müşteri tercihlerine uygun müzik akışı sundu

> NTT DoCoMo, Inc. – Test Aracı üssüne bir 5G baz istasyonu kurarak yüksek hızlı ve bir iletişim ortamı sağladı

İleride Toyota, akıllı telefonlar gibi diğer ürünlerle entegrasyon yoluyla Yui’nin tahmini daha da genişletmek için devam edecek.

  1. Güvenlik, gönül rahatlığı ve rahat bir mobilite deneyimi sağlamak için tasarlanmış teknoloji

> Otomatik Sürüş – LQ, SAE2 Seviye 4’e eşdeğer otomatik sürüş işleviyle donatılmıştır.

> Otomatik Vale Park Sistemi (Panasonic Corporation ile ortaklaşa geliştirilmiştir) – Sistem, bir iniş noktası ile yakındaki bir otoparkta tahsis edilmiş bir park alanı arasında otomatik olarak gidip park yeri arama ihtiyacını ortadan kaldırır ve bu da dahil olmak üzere hareket kısıtlılığı olanlar için erişilebilirliği artırır. yaşlılar, fiziksel engelli insanlar, hamile kadınlar, bebekleri olan müşteriler ve park etmekte güçlük çeken herkes. Sistem ayrıca, bitişik araçlar arasındaki açıklığı 20 santimetreye düşürerek park alanındaki alanı en üst düzeye çıkarır.

Otomatik park, birden fazla kamera, sonar ve radar, 2D yol haritalama, park yerine monte edilmiş kameralar ve bir kontrol merkezi kullanarak aracın mevcut konumunu tanımlayan bir araç üstü sistemi kullanır. Araç sensörleri ve park yeri kameraları da otomatik sürüş rotasındaki diğer araçları ve yayaları izleyerek başka bir araç veya yaya algılandığında aracı otomatik olarak durdurur.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here