Toyota Blockchain teknolojisini de bünyesine ekledi. Toyota Motor Corporation (Toyota) ve Toyota Financial Services Corporation, Nisan 2019’da, blockchain teknolojisini kullanmaya yönelik girişimlere başladı. İleriye doğru sürükleyen, teknolojinin yararlılığını gösteri yoluyla doğrulayan, gruplar arası bir sanal organizasyon olan Toyota Blockchain Lab’ı başlattı. Denemeler ve Grup şirketleriyle küresel işbirliği planlar dahilinde bulunuyor.

Her Şeyin Bağlantılı Olacağı Bir Çağda, Toyota Blockchain Teknolojisinin Farkında

https://youtu.be/MAzJjvBzppI

Her şeyin ve hizmetlerin bilgi ile birbirine bağlanacağı bir çağda yaşıyoruz. Blockchain’in, güvenlik ve güvenliği sağlayacak şekilde insanları ve işletmeleri daha “açık bir şekilde” birbirine bağlamayı destekleyen temel bir teknoloji olması bekleniyor.

Tedarik zincirleri, mobilite hizmetleri ve 7 Ocak 2020’de duyurulan “Woven City” gibi çok çeşitli alanlarda olası kullanımları daha da ileriye taşımak ilk amaçlar arasında. Gelecekte yeni değer yaratmak, teknik bilgi birikimi ve teşvik çözümleri iş dünyasında uygulama için artık gerekli. Bu bağlamda, Toyota Blockchain Lab, çeşitli ortak şirketlerle işbirliğini her zamankinden daha fazla genişletecek.

Toyota Blockchain Teknolojisine Odaklanma Arka Planı

Blockchain
Blockchain

IoT’nin ilerlemesi, çeşitli şeyleri ve hizmetleri bilgi yoluyla birbirine bağladı ve daha fazla kolaylık ve verimlilik getirdi. Öte yandan bilgi sızıntısı, tahrifat ve yetkisiz kullanım gibi güvenlik endişelerine yanıt vermenin önemini artırmıştır.

Otomotiv endüstrisinde, yüzyılda bir kez yaşanan köklü dönüşüm sürecinde Toyota, ulaşımla ilgili geniş kapsamlı hizmetler sunan bir “Mobilite Şirketi” olmayı hedefliyor. Bu hedefi gerçekleştirirken, hem grup içinde hem de dışında “arkadaş edinmeyi” teşvik etmeye çalışıyor. Ürün ve hizmetleri kullanan müşterilerin ve bunları sağlayan çeşitli işletmelerin “emniyet ve güvenlik” altında daha “açık” bir şekilde bağlantı kurabilecekleri bir ortam yaratmak önemlidir. . ”

Kurcalamaya karşı son derece dayanıklı ve hataya dayanıklı gibi özelliklerle, blockchain teknolojisi önem kazanıyor. Bilgilerin güvenilirliğini artırarak çeşitli taraflar arasında güvenli veri paylaşımını gerçekleştirebilir. Bu teknoloji, Grup içinde ve dışında arkadaşların yaratılmasını destekleme potansiyeline sahiptir ve sonuç olarak müşterilere daha uygun ve özelleştirilmiş hizmetler, iş verimliliği ve iyileştirme ve mevcut kavramlarla sınırlı olmayan yeni değer yaratma sağlar.

Bugüne Kadarki Faaliyetlerin Detayları

Bu blockchain teknolojisinin olanaklarını takip etmek ve girişimler için ivme kazanmak amaçlanıyor. Nisan 2019’da altı Grup şirketinden oluşan bir şirket olarak sanal bir organizasyon olan Toyota Blockchain Lab kuruldu. Teknolojinin kullanılmasının kıvılcımı olarak, Toyota Blockchain Lab, Grup bilgisini toplarken, kullanım için gelecek vaat eden uygulamalar ve gösteri denemelerini teşvik etme planlarını inceliyor. Ayrıca, Toyota (TRI-AD), TOYOTA Connected Corporation ve Toyota Motor North America, Inc. dahil olmak üzere Grup şirketleri ile küresel işbirliği ve ortak şirketlerle ilişki kurma çalışmaları yapmaktadır.

Müşterilere ve araçlara odaklanan aşağıdaki girişimlerde, geçen yıl Kasım ayında belirli koşullar altında gösteri denemeleri tamamlandı. Her bir kullanım uygulamasında blockchain teknolojisinin kullanışlılığını doğruladı.

2.El Toyota

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here