Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi veya en yaygın olarak tanımlandığı şekliyle MBUX bilgi-eğlence sistemi, Alman premium üreticilerin en son modellerinden bazılarına uyan gelişmiş bir multimedya sistemidir.

Sistem, 2018’de piyasaya sürülen yeni A-Serisi’nde ilk kez yer aldı ve o zamandan beri diğer modellerde de kullanıma sunuldu. Herhangi bir önemli yeni Mercedes teknolojisinin, S-Serisi amiral gemisi sedan modelinden daha azıyla piyasaya çıkması nadirdir. A-Serisi’nin onu sergilemek için kullanılması, teknolojiye meraklı genç bir kalabalığa kitlesel çekiciliğini gösteriyor.

Mercedes, MBUX’u devrim niteliğinde bir bilgi-eğlence sistemi olarak tanımlıyor ve otomotiv standartlarına göre tam da bu. Mercedes ve diğer markaların önceki bilgi-eğlence işletim sistemleri, nispeten hantal tepkiler veren oldukça düşük özellikli bilgisayar işlemcilerine güvenme eğilimindedir. Ancak Mercedes MBUX işleme kapasitesiyle bir adım ileri gitti. Hızlıdır, duyarlıdır ve etkili ses kontrolü ve bulut bağlantısına sahiptir. MBUX’u gerçekten en üst düzey akıllı telefon tarzı kullanıcı deneyiminin alemlerine taşır.

MBUX bilgi-eğlence sistemi: Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi

Diğer modern bilgi-eğlence sistemlerinde olduğu gibi MBUX, koltuk pozisyonlarından, ortam aydınlatma ayarlarından sürüş modlarına kadar her şeyi içeren çeşitli araç ayarlarını kontrol edebilir. Ayrıca araç içi eğlenceyi, cep telefonu aramalarınızı, kişilerinizi ve günlüğünüzü ve bu seçeneğiniz varsa navigasyonu da kontrol eder.

MBUX bilgi-eğlence sistemi neye benziyor?

Yeni bilgi-eğlence sistemi standart olarak iki adet yedi inçlik TFT ekranla geliyor. Biri gösterge panelinin ortasında, diğeri ise normal arama kümesinin yerini aldığı sürücünün önünde. Bununla birlikte, MBUX efektini tam olarak elde etmek istiyorsanız, size bir çift daha büyük 10,25 inç ekran sağlayan, geniş bir cam gösterge paneli ile birleştirilmiş, bu gösterge panosuna gerçekten bir uzay çağı veren Premium donanım paketine yükseltmeye değer. Keskin, güzel tasarlanmış grafikler ve çoklu özelleştirme seçenekleri, MBUX’un gerçekten oldukça özel bir şey olduğu hissine katkıda bulunuyor.

MBUX donanımı neye benziyor?

Eski arabalarda bulunan COMAND bilgi-eğlence sisteminin aksine, MBUX bilgi-eğlence sistemi orta konsolda bir kontrol tekerleğine sahip değil. Bunun yerine, kullanımı kolay bir dokunmatik yüzeye sahiptir ve ayrıca merkezi ekran için dokunmatik kontrol ve direksiyon simidinde yumuşak dokunuşlu kontroller elde edebilirsiniz. Bununla birlikte, işlevselliğin çoğu, LINGUATRONIC sesli kontrol sistemi kullanılarak yönetilebilir ve MBUX, kişisel tercihlerinizi öğrenme kapasitesi ile de dikkate değerdir. Sık kullanılan rotalar veya varış noktaları, müzik seçimleri ve araç sistemi ayarlarıyla ilgili öneriler ve yardım sunar.

MBUX yapay zekası arabanızı arkadaş yapar

MBUX’un temel yönlerinden biri, Amazon Echo veya Apple’ın Siri’sine benzer bir hizmet sağlamak için bulut üzerinden çalışan sanal bir asistanla birlikte gelmesidir. Sistem basit bir “hey Mercedes” veya “Hi Mercedes” ile uyandırılabilir. Cep telefonu ağına bağlı olduğunuz sürece, arabanıza 1985’te FA Cup’ı hangi takımın kazandığını veya en yakın restoranın yerini sorabilirsiniz.

MBUX asistanı, mobil ağ bağlantısı kesilse bile her zaman etkindir ve böylece kabin sıcaklığındaki değişiklik taleplerine veya ‘Üşüyorum’ veya ‘En sevdiğim parçayı çal’ gibi eğlence sistemi komutlarına yanıt verir.

MBUX yapay zekası arabanızı arkadaş yapar

Diğer şeylerin yanı sıra, koltuk konumlarını ve sürüş modlarını ve hatta A-Serisi’ndeki 64 farklı ortam aydınlatması tonunu değiştirme taleplerine de yanıt verebilir. Bu nedenle en iyi sonucu almak için MBUX kullanım kılavuzuna derinlemesine dalmaya değer.

MBUX navigasyonu – What3Words dahil

Olağanüstü net grafikler, 3 boyutlu navigasyon haritalaması, hedef seçimlerinizi ikinci kez tahmin etmek için açılmış bir kişisel asistana sahiptir. Hatta önünüzdeki gerçek yolu gösteren bir ekran üzerinde yön talimatlarını üst üste getiren gelişmiş bir gerçeklik ekranı ile MBUX hakkında hayranlık duyulacak çok şey var. Navigasyon teklifi ekstra bir maliyet seçeneği olmasına rağmen. Akıllı bir özellik, hedeflere girişi kolaylaştırmak için What3Words harita sisteminin entegrasyonudur. Bu, aşina olmadığınız yerlerde insanlarla tanışmaya çalışırken özellikle yararlıdır.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here