Pick-up satışları 15 bini geçecek

0
1411

Türkiye’de bu yıl pick-up satışlarının 15 bin adeti geçmesi bekleniyor.

 Bir süre önce  sadece yük taşımak amacıyla kullanılan pick-up’lar günümüzde gerçekleşen teknolojik ve konfora yönelik   gelişmelerle artık günlük hayatın birçok noktasında kullanılmaya başlanıyor. Türkiye’de yılda 12-15 bin adet bantlarında toplam satışı gerçekleşen  pick-up’ların 2016 sonunda  15 bin adetleri geçmesi öngörülüyor. Bunun da en büyük sebeplerinden birini pazara sunulan yeni modeller oluşturuyor. Ayrıca pick-up’ların süspansiyon, sürüş güvenliği ,iç kabinlerinde yapılan navigasyon, klimatize  deri koltuklar, müzik ve eğlence sistemleri gibi  iyileştirmeler ilgi çekiyor. Otomatik vites rahatlığı da bu özelliklerle birleşince  talep daha da artıyor.

 

2 ÇEKERLER TİRCİH EDİLİYOR

 

Hem 2 hem de 4 çeker sistemlerle tüketicilerin  ihtiyaçlarını karşılayan pick-up satışlarının yüzde 90’dan fazlasını yakıtta daha ekonomik ve fiyat olarak da daha ucuz olan 2 çekerler oluşturuyor. Bu yıl içinde pazara sunulan yeni Ford Ranger, Nissan Navara ve önümüzdeki günlerde showroomlara inecek Fiat Fullback rekabette kendine yer arayan modellerden.  Volkswagen Amarok, Toyota Hilux , Isuzu D-Max, Mitsubishi L200 ,Ssangyong Korando Sports sınıfın diğer araçları arasında yer almakta.

 

MERCEDES VE RENAULT  DA GELİYOR

 

Bu arada Mercedes ve Renault markası da “Alaskan” modeliyle önümüzdeki dönemde pick-up sınıfına girmeye hazırlanıyor. Bu sınıfta kamu ve telekom şirketleri alımları   önemli bir satış kalemi oluşturuyor.  Özel kullanımlarda SUV’lar ile karşılaştırıldığında vergi avantajından dolayı pick-up’ların tercih edilmesi, satış adetlerinin de hızlı artmasına sebep oluyor.  2015  mayıs sonu adetlerine bakıldığında 5.197 adet ile yüzde 6,02 paya sahip olan pick-up segmenti bu yıl aynı dönemde  6 bin 131 adet satış ile  payını yüzde 7,6’ya yükseltti. Pick-up satışları yüzde 17,9 arttı.

 

 

2016 İLK 5 AY EN ÇOK SATAN PICK-UP’LAR

 

MARKA-MODEL            ADET

Toyota Hilux                    1677 

Mitsubishi L200               1336

VW Amarok                     1092

Isuzu D-Max                      904

Nissan Navara                    393

 MEHMET ALİ KANTARCI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here