Otomotiv Üreticileri İçin Yeni Dönemin 4 Kriteri

2
1116
otomotiv-üreticileri
otomotiv-üreticileri

Otomotiv üreticileri tarafından CES 2020 gibi teknoloji fuarlarına gösterilen ilgiden daha önce bahsetmiştik. Ancak, değişen ve geride kalanın gözünün yaşına bakmayan yeni dünya düzeninde CES2020’de olmak da yeterli değil. Bu yeni dünya düzeninde, başarılı olmak ve yeni bir tüketime dayalı hizmet dalgasından gerçekten faydalanmak için otomobil üreticilerinin dört öncelikli eyleme odaklanmaları gerekecek. Önümüzdeki yıllarda öne çıkacak otomotiv firmalarını belirleyecek reçetenin üst sırasında yer alacak bu etkenler müşteri ilişkilerini yani müşterileri de yakından etkileyecek. Yazımızda bu önemli dört etkeni sizler için derledik.

Otomotiv Üreticileri Müşterilerle Doğrudan İlişkiler Kurmaya Başlayacak

otomobil-üreticileri-veri
otomobil-üreticileri-veri-bilimi

Sunulan hizmetler aracılığıyla toplanan davranışsal veriler, günümüzde nihai rekabet avantajıdır. Yazılım geliştiricileri, toplanan verileri analiz ederek, müşteri ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen özel algoritmalar oluşturabilecek. İkincisinin deneyimi böylece optimize edilecektir.

Otomotiv Üreticileri “Bayilik deneyiminden”  Yararlanacak

bayilik-deneyimi
bayilik-deneyimi

İmtiyaz sahibi aşaması belirleyici ve zorunludur. Aracı görmek, denemek, ona dokunmak, onu satmak için neredeyse gerekli adımlar. Öyleyse toplanan verileri kullanmak ve böylece müşteri bilgilerinden yararlanmak için neden bu fiziksel toplantıdan yararlanmayasınız? Satış elemanı yalnızca daha verimli olacak ve müşteri hizmetin kalitesinden memnun kalacak.Nasıl mı? Tabiki gelen her müşteri firmalar için optimizasyon adına değerli veriler bırakıp çıkacaklar. Üstelik araç satın alıp/almamaları da önemli değil.

Satışın Ötesinde Düşünülmesi Gerekecek

otomotiv-üreticileri-satış-ötesi
otomotiv üreticileri satış ötesi düşünecek

Çoğu zaman, müşteriyle olan ilişkisi, aracı ile bayiden ayrıldıklarında biter. Bu satışın gerçek değerinin% 99’u kaybedilir. Ancak sürüş deneyimi ile ilgili tüm bilgiler bir gösterge panosunda, akıllı telefonda veya her ikisinde bir araya getirilirse, farklı parçalar arasındaki bağlantı korunabilir. Yavaş yavaş bir güven ilişkisi kurmak ve müşteri sadakatini garanti etmek.

Otomotiv Üreticileri Akıllı Para Kazanma Fırsatlarını Arayacak

Free2MOVE
Free2MOVE

İçinde yaşadığımız çağ, Dördüncü Sanayi Devrimi çağı olarak adlandırılmaktadır.  Arabalarımız artık sadece araç olmaktan çoktan çıkmış durumda. Akıllı telefonlarımıza birçok yönden benzer şekilde gerçek bağlantılı nesneler olarak çıkıyorlar çoğunlukla karşımıza. Bu nedenle yapılması gereken, çeşitli kentsel mobilite hizmetlerini (bisiklet, VTC, scooter vb.) birleştiren ve sürücüler ve yolcular için  bir elektrikli araç filosuna erişim sağlayan platform olan Free2Move’u başlatan PSA gibi, anahtar bağlantılı, yararlı hizmetler sunmaktır..

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here