Otomotiv Güvenliğinde 4D görüntüleme için radar sensörlerini kullanmak otomotiv güvenliğini nasıl sağlar?

Otomotiv güvenliğinde 4D görüntüleme radarı, bir nesnenin çevresinin olağanüstü çözünürlük ve ultra geniş görüş alanını yakalamak ve sağlamak için ekolokasyon sistemlerinden yararlanır. Bir nesnenin ölçümü için uçuş süresi prensibini kullanır ve üç boyutlu bir boşluk yakalar. 4D görüntüleme radar sensörleri, tüm araç ortamının hassas bir şekilde sınıflandırılması için ultra geniş bir görüş alanı belirleyebildikleri için araç güvenliğini sağlamak için kullanılabilir. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) verilerine göre, kazaların yüzde 94’ü sürücü hatalarından kaynaklanıyor.

Sensörlerin kullanılması, aracın etrafındaki ortamın algılanmasına ve yerelleştirilmesine yardımcı olabilir ve kaza risklerini en aza indirebilir. Vayyar Otomotiv Başkanı Ian Podkamien bir makalede, çok işlevli 4D görüntüleme radar sensörlerinin OEM‘lerin ve Katman 1’lerin mevcut ve gelecekteki güvenlik gereksinimlerini karşılamasına yardımcı olabileceğini belirtti. IHS Markit, 2018’den 2030’a sensörle ilgili maliyetlerde yüzde 40 artış öngören araçlarda yılda yaklaşık 22 milyar sensör kullanılıyor.

Otomotiv Güvenliğinde 4D görüntüleme için radar sensörlerini kullanmak otomotiv güvenliğini nasıl sağlar?

Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS), sürücülere yardımcı olmak için tasarlanmış popüler araç güvenlik sistemlerinden biridir. Bu sistemler, bir aracın etrafındaki ortamı yakalayan çok sayıda radar kullanır. Şu anda, radarlar 24GHz ve 77GHz bant genişliği aralığına sahiptir. Tedarikçiler, mesafede gelişmiş doğruluğu, verimli hız ölçümlerini ve daha hassas açısal çözünürlüğü destekledikleri için tüm uygulamalar giderek daha fazla 77GHz’e geçmeye odaklanıyor.

Otomotiv Güvenliğinde 4D görüntüleme için Radar Sistemleri

Artık otonom bir araç ekosistemine doğru ilerlerken, otomotiv endüstrisinin radar sistemleri kullanması gerekiyor. Radar sistemleri şu anda uyarlanabilir hız sabitleyici, nokta algılama ve otomatik acil durum freni gibi ADAS özelliklerinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Nispeten ekonomik fiyatlarla farklı ADAS işlevlerini yürütmek için OEM’ler ve tedarikçiler için hızla önemli bir parça haline geliyorlar. Bununla birlikte, nesne sınıflandırmasının yanı sıra, radarlar, bisikletçi veya lamba direği gibi küçük nesneleri tespit etmede karmaşıklıklar buldukları için en büyük dezavantajları da oluşturmaktadır.

Otomotiv Sektöründe Radar Sistemleri

Otomotiv uygulamalarında bu tür zorlukların üstesinden gelmek için, radar tedarikçilerinin, sınırlı bir FoV ile orta çözünürlük veya daha geniş bir FoV ile düşük çözünürlük arasında işlevsel bir seçim yapmaları gerekir. Radar sistemi sağlayıcılarının çevreyi 100⁰ FoV geniş bir açıyla algılayabilen yüksek çözünürlüklü radarlar kullanması da önemlidir.

Kamera ve lidar sistemlerinden farklı olarak, 4D görüntüleme radar sensörleri her türlü koşulda çalışır. Bu sensörler sis, şiddetli yağmur ve hava kirliliği gibi farklı hava koşullarında en yüksek güvenilirliği ve tutarlılığı sağlar. 4D görüntüleme radarı, özerklik görevini kendi başına halletme potansiyeline de sahiptir. 4D Radar 300 metrenin çok ötesindeki nesneleri algılar. Ayrıca aracın önündeki veya araca doğru veya uzağa doğru hareket eden bir nesnenin boyutunu ve hızını yakalar.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here