Aboneliğe dayalı araç paylaşım programları öne çıktıkça, şehir içi otomobil sahipliğinin yakın gelecekte geçmişte kalacağını düşünüyoruz. Değişim içindeki diğer birçok sektör gibi otomotiv dünyası da bir değişim içindedir. Otomobil satın alma ve özelleştirme seçeneğinin ortak bir ürüne yani paylaşıma dönüşüp dönüşmeyeceğini ve bunun ne zaman gerçekleşeceğini merakla bekliyoruz.

Araç Paylaşım Programları

BMW, diğerlerinin yanı sıra Seattle, Portland, Berlin ve Londra’da halihazırda ReachNow pilot programlarına sahiptir. Audi’nin SilverCar’ı, Daimler’in Car2Go’su ve GM’nin Maven’i aboneleri topluyor ve bunlar çok da tercih edilen uygulamalar değil.

Google’ın sahibi olduğu Waymo, Chrysler ile çalışıyor ve Apple otomobiline dair söylentiler gerçeğe dönüştü. Bu neredeyse kesinlikle iTunes tabanlı bir abonelik hizmetidir ve otonom araçlar yasal olana kadar sokaklara çıkamaz.

Uber ve Lyft, özel taksi yolculukları sundukları için farklı bir top oyunu gibi görünebilir, ancak ikisi de uzun mesafe yolculuklar için işin içindedir. Üstelik araç sahipleri sürücülerini otonom araç filolarıyla değiştirmeyi bekleyemezler.

Araç Paylaşım Programları

Büyük bir sorun var: hizmetler şu anda büyük ölçüde berbat

Aslında bu, buggy uygulamalarından akıllı telefon tuşlarını tanımayan ve kilidi dahi açmayan arabalara kadar bir dizi problem mevcuttur. Aracı planlanandan daha uzun süre için alan bir sürücü, bu problemlerden kaynaklı sıkıntılar yaşayabilir ve sorunları çözmek için bir müşteri hizmetleri personeli ordusu bırakabilir. Bu sistem şuan da pahalıya mal oluyor ve hatta bu sorunlar silsilesinde bir sürücü, süresi dolduğu anda bir arabada kilitli kaldı.

Blockchain gibi teknolojiler bunu düzeltebilir. Bir araç filosunu ve devasa bir abone tabanlı sayımları, konumu ve sorunsuz çalışması için gereken çok çeşitli işlemler için neredeyse özel olarak üretilmiştir. Arabanın kendisi, ne zaman geri dönüp dönmeyeceğini bilecek ve bu, başka bir müşterinin beklememesini sağlamak için bir dizi yedekleme planını tetikleyebilir. Blockchain tabanlı tanımlama, mevcut akıllı telefon tanıma sisteminden daha güvenli ve daha hızlıdır. Gerçekçi olursak şu anlık bunu yapabilecek başka bir seçenek yok. Araç paylaşım programları, hatta Uber ve Lyft gibi yerleşik olanlar bile sonunda başka bir teknolojiye geçmek zorunda kalabilir.

Bu sistem, arabanızı ofisinizin dışında bırakmak yerine gün içinde kiralayabileceğiniz anlamına gelir. Kendi kendine giden bir araba sizi işe bırakabilir ve sizi eve götürmek için zamanında dönmeden önce şehirdeki Uber filosuna katılabilir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here