Otomobillerdeki Dokunmatik Ekranlar Ne Kadar Güvenli?

0
771
Otomobillerdeki Dokunmatik Ekranlar Ne Kadar Güvenli?

Otomobillerdeki dokunmatik ekranlar her geçen gün daha hızlı ve daha akıllı oluyorlar. Peki ama bu dokunmatik ekranlar ne kadar güvenilir? İsveç’te bir otomobil dergisi olan Vi Bilägare konuya dair bir araştırma yaptı. Buna göre ilk olarak 1990’da ortaya çıkan bu ekranlar o kadar da güvenli değil.

Otomobiller her geçen gün daha da gelişiyor. Bununla birlikte iç özellikleri de sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bu anlamda kullanıcıya oldukça kolay deneyimler vaat eden araçlar dokunmatik ekranlarını da geliştiriyorlar. Özellikle de geniş ve dokunmatik ekranlar tüm otomobil kullanıcıları tarafından severek kullanılıyor. Çünkü yapı itibariyle tablet ve telefonlara oldukça benziyorlar. Bu sayede araç içerisindeki telefon veya tablete dönüşen bu ekranlar birçok farklı özelliğe sahipler. Genellikle hem bilgi eğlence hem de güvenlik sistemleri ile entegre çalışıyorlar. Son zamanlarda daha da yaygın olan akıllı asistanlar da bu ekranlar ile geliyor.

Otomobillerdeki Dokunmatik Ekranlar Gerçekten Güvenli Mi?

Otomobillerdeki Dokunmatik Ekranlar Ne Kadar Güvenli?

Her ne kadar dokunmatik ekranlar giderek gelişiyor olsa da İsveçli otomobil dergisi bu durumun sadece olumlu olmadığını söylüyor. Yaptığı bir araştırmaya göre bu teknoloji sanıldığı kadar güvenli değil. Bunu anlamak için çeşitli araçlar üzerinde testler yapan dergi eski tip araçların tuşlarının daha iyi olduğunu anladı. Test için  2005 model 12 Volvo otomobilini kullandılar. 4 ayrı testten geçen otomobiller dokunmatik ekranlara göre çok daha iyi çalıştılar.

Yeni Ekranlar Tuşlu Ekranlar Kadar Güvenli Değil Mi?

Otomobillerdeki Dokunmatik Ekranlar Ne Kadar Güvenli?

Araştırmaya göre otomobillerdeki tuşlar, düğmeler  ve anahtarlar sürücülerin sezgileri için daha iyi. Bunları kullanırken gözlerini yoldan ayırmalarına gerek kalmıyor. Ancak dokunmatik ekranlara bakmaları gerekiyor. Bu esnada da yolu izlemeye devam edemiyorlar.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here