Nissan Maxima üretimi artık yapılmayacak. 2023 yılının ortalarından itibaren Nissan’ın sekizinci nesil Maxima serisi üretilmeyecek.

Nissan Maxima Üretimi Neden Sona Eriyor

Nissan’ın Maxima modeli 40 yıl ve sekiz nesil sonra artık üretimine son verecek. 2023 ortalarında son bulacak bu sürecin sebebi olarak da satışların düşmesi etkili.

Nissan’ın satışları karşılaştırıldığında 2022 yılının ilk yarısında Maxima birim satışı 3753 adette kaldı. Aynı zaman diliminde firmanın bir diğer modeli olan Nissan Altima’nın satışı ise 78.610.

Satışların düşmesinde etkili bir diğer neden ise Maxima modelini sevenlerin ihtiyaçlarına cevap verememesi.

Nissan Maxima Üretimi

Mesela eski Maxima nesilleri çoğunlukla V-6 motorlu ve manuel olarak geliyordu. Yeni nesil ise otomatik şanzımanla geliyor. Bu sebeple eski sportif özelliği sevenler bu seriyi göz ardı etmeye başladı.

Bu eski Maxima serisi kullanıcılar tarafından daha çok tercih ediliyordu. Bu serinin giderek daha yaşlı hale gelmesi ve yeni modellerinde kullanıcılara cevap verememesi de aracın pazar payının daralmasında etkili bir neden.

Nissan’ın Gelmesi Muhtemel Elektrikli Projesi

Nissan resmi olarak bu konu ile alakalı olarak şunları söyledi:

“Elektrikli araçlara öncelik vermeyiz düşünüyoruz. Gelecekteki Nissan Maxima haberleri için bizi takip etmeye devam edin.”

Nissan Maxima

Kaynakların verdiği ifadeye göre burada kullanılan ifade firmanın 2025 yılında gelmesi muhtemel elektrikli otomobil modeline işaret ediyor. Bu elektrikli modelin Maxima ile aynı adı taşıyacağı anlamına geliyor.

Firmanın bu yeni model elektrikli modelinin Nissan Ariya Crossover’e benzer olacağı da ayrıca söylentiler arasında.

Sıfır KM Nissan Modellerine Bir Göz Atın

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here