Porsche Cayenne Cabriolet!

0
759
Porsche Cayenne Cabriolet

Alman lüks otomobil devi Porsche’nin 2002 yılında ürettiği Cayenne modeli, günümüzde oldukça seviliyor. Markanın amiral gemisi SUV modeli Cayenne’nin üstü açık bir versiyonu üretilecekti. Ancak ne yazık ki yalnızca prototip aşamasında kaldı.

Porsche Cayenne

Spor araba firması olan Porsche, 2022 yılı itibari ile çok sevilen SUV modeli Cayenne’nin 20. yaşını kutluyor! Markanın yaptığı açıklamalara göre Cayenne modelinin 2002 yılında tanıtılmasından kısa bir süre sonra farklı gövde stillerinde versiyonları üretilmek isteniyordu. Bu versiyonlar: Cabriolet, Coupe ve Üç sıra koltuklu geniş bir versiyon.

Porsche Cayenne

Alman asıllı Porsche, Cayenne Cabriolet projesi ile yoluna devam etmeyi tercih etti. Böylece ortaya bir prototip çıkardı. Ancak şirket yetkilileri prototipin arka tasarımdan pek hoşnut değillerdi. Bu yüzden de tasarımcılar hem arka hem ön tarafta araçta bir sürü stilistik detay kullanarak ortaya farklı bir şeyler çıkarmak istediler. Standart Cayenne’den farklı olarak çıtasız camlar ve kapılar vardı. Yani kapılar standart versiyona göre 20 cm daha uzundu.

Porsche Cayenne Cabriolet modelinde basitçe çıkarılabilen bir yumuşak tavan (soft top) tercih edilmiş. Aynı zamanda Porsche, soft top tavanı elektronik bir şekilde açıp kapamaya yarayacak bir mekanizma üzerinde de çalışıyordu. Porsche bu çözümü 991 neslinden beri Porsche 911 Targa’da kullandıklarına benzer bir mekanizma da keşfetti.

Porsche Cayenne Cabriolet.

Porsche Cayenne Cabriolet Neden Üretilmedi?

Alman otomobil üreticisi Porsche’nin Cayenne Cabriolet modelini üretmemesinin ya da üretememesinin iki asıl sebebi var. İlki elbette ki ekonomik faktörler. Böyle bir SUV modele istek var mıydı? Yapılan ya da yapılacak maliyetlere değer miydi? İkinci sebep ise şirket yetkililerinin otomobilin tasarımının güzelliği konusunda şüpheye düşmeleri.

Bizim de bildiğimiz gibi geçmişten günümüze bütün Porsche modelleri her zaman güzel görünen otomobiller olmalıydı. Ve öylelerdi de. Ancak Porsche Cayenne Cabriolet, satılması planlanan pazar düşünüldüğünde yeteri kadar ilgi çekici bir tasarıma sahip değildi.

2. El Porsche İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here