Nasa Astronotlarının Ay’da Kullanacağı Uzay Aracı

0
1202
Nasa Astronotlarının Ayda Kullanacağı Uzay Aracı

Nasa Astronotlarının Ay’da Kullanacağı Uzay Aracı…Lockheed Martin ve General Motors tarafından Astronotlar tarafından Uzay ve Ay’da kullanılacak yeni araçlar tanıtıldı. Ayrıca bu araç, Nasa’nın meşhur Artemis programında da kullanılacak. Lockheed’e göre, Ay Arazi Araçları (LTV’ler) astronotların, ayın karanlık ve engebeli güney kutbuna planlı bir gezi de dahil olmak üzere bilimsel keşif görevlerini desteklemek için ayın yüzeyini her zamankinden daha uzağa keşfetmelerini sağlayacak.

Ay arazi araçları,  GM tarafından sağlanan pil-elektrik teknolojisi ile güçlendirilecek ve ek olarak, insanlar yokken bile çalışabilmelerine izin veren otonom kabiliyete sahip olacaklar. General Motors’un başarılı genel müdürü Lisa Callahan “Artemis programını düşündüğümde, insanları aya geri götürebileceğiz. Neredeyse 50 yıldır yapamadığımız bir şey ve bu çok heyecan verici.” diyerek iddialı bir açıklamada bulundu. Ayrıca Lockheed “Ayda sürekli bir varlığımız olması için, hareketliliğe ihtiyacımız olacak. Bu yüzden bu proje, geleceğin altyapısının kritik bir parçası olacak.” dedi.

Belgesel tadında gerçekleşen konsept videosunu, izlemelisiniz. Böylece araç ve proje hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. General Motors’un geçmiş çalışmalarına baktığımız zaman bu çalışmanın, firmanın uzay araştırmalarıyla ilgili ilk deneyimi olmadığını görebiliyoruz. Amerikalı şirket, 1969 yılında ilk insanı indiren Apollo Moon programında kullanılan yönlendirme ve navigasyon sistemlerinin üreticisidir. Ayrıca Apollo 15 – 17 görevlerinde kullanılan ay fitil aracının geliştirilmesine de yardımcı oldular. GM’den Alan Wexler’e göre uzayda kullanılacak teknoloji, bir süre sonra Dünya’da da kullanılacaktır. Bu yüzden bu çalışma, gelecek nesiller ve ulaşım endüstrisinin geleceği için oldukça önemlidir. Nasa Astronotlarının Ay’da Kullanacağı Uzay Aracı, şimdiden büyük merakla beklenmektedir. Ayrıca bu araç teknolojisi ile beraber insanlar, uzayda yolculuk yapabilecektir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here