Amerikan otomobil üreticisi Chevrolet, üretim tarihi boyunca birbirinden özel araçları, kullanıcılara sunmaktadır. Bu yüzden Chevrolet, otomobil dünyası için önemli markalardan biri olmaktadır. Fakat Chevrolet, ülkemizde tutulmayan markalardan biridir. Bunun en önemli sebebi; otomobilin Amerika Birleşik Devletlerine göre tasarlanıp, üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Örnek olarak Chevrolet’ler rakiplerine göre daha fazla yakıt tüketimine sahiptir. Ayrıca ülkemizde parçalarının az bulunmasından dolayı, en az tercih edilen araç markalarından biri olmaktadır. Bugün “Chevrolet’in En Güzel Araba Modelleri” adlı içeriğimde yeni modellere nazaran daha eski modellere odaklanacağım.

VegaChevroletin En Güzel Araba Modelleri

Chevrolet’in en çok satan araçlarından biri de Vega’dır. Vega tasarım ve motor olarak en sağlam araba modellerinden olmaktadır. Bu yüzden Chevrolet Vega, binlerce adet satış rakamına sahiptir. Fakat ikinci seriden sonra Vaga’lar da bazı sorunlar meydana gelmiştir. Bu sorunların en büyüğü araçların durduk yere alev almasıdır. Bu yüzden otomobil tutkunları sahip oldukları Chevrolet Vega’larını hurdalıklarda parçalamaya göndermiştir. Böylece otomobil dünyasına hızlı adımlarla giren Vega, sessizce hurdalıkların derinlerinde kaybolmuştur.

1980 California Corvette 305Chevroletin En Güzel Araba Modelleri

Bana göre Corvette’nin en güzel kasalarından biri de 1980 model California Corvette 305’tir. Fotoğraflarda da görebildiğimiz gibi gerçek bir “Amerikan Muscle Car” olmaktadır. Ayrıca bu otomobil, 5 litrelik V8’e sahiptir. Bu motorundan da 180 beygirlik güç elde edebilmektedir. Ayrıca 1980 model California Corvette 305, otomobil dünyasındaki en muhteşem egzoz seslerinden birine sahiptir. Fakat bu otomobil, model olarak çok güzel ve şık olsa da oldukça kötü bir şanzımana sahiptir. Satışa sunulduğu dönemden itibaren birçok kullanıcının ortak problemi şanzıman problemleri olmuştur.

Chevy C / K DizelChevroletin En Güzel Araba Modelleri

“Chevrolet’in En Güzel Araba Modelleri” adlı içeriğimizin son modeli Chevy C/K Dizel modeli olmaktadır. Amerikan filmlerinden de alışık olduğumuz üzere Chevrolet denildiği zaman akıllara çeşitli pick-up modelleri gelmektedir. Ayrıca bu modeller, filmlere büyük bir görsel şölen katmaktadır. Chevy C/K Dizel, isminden de anlaşılabileceği üzere yüksek torklu dizel motora sahiptir. Ayrıca bu motoru, 125 beygirlik güç üretmektedir. Bu yüzden zamanına göre oldukça iyi bir motora sahiptir. Fakat Amerika’daki insanları bile yakıt tüketiminden şikayet ettirecek kadar yüksek bir dizel yakıt tüketim değerine sahiptir.

İkinci El Chevrolet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here