Chevrolet Cruze Alınır Mı?

0
6967
chevrolet cruze 2014

Amerika’nın otomobil devi General Motors, 2015 yılında Chevrolet’in Avrupa pazarından çekileceğini açıkladı. Ayrıca Marka, Avrupa’da daha çok tutulan Opel ve Vauxhall markalarına ağırlık vereceğini belirtmişti. Chevrolet’in Türkiye pazarından ayrılmasına rağmen, şuan hala ikinci el Chevrolet Cruze modelleri günümüzde hala fiyat performans açısından en makul otomobillerden biri olarak gözüküyor. Bu anlamda uygun fiyatlı aile aracı satın almak isteyenler, Chevrolet Cruze kullanıcı yorumlarını dikkate alıyor.

Araç satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Artan yakıt fiyatlarıyla birlikte şuan en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de yakıt tüketimidir. Aracın uzun vadede yakıt tasarrufu sağlaması size para kazandırır. Bunun dışında Türkiye’de yedek parça tedarik konusunda kolay ulaşılabilir olması dikkat edilecekler arasında yer alıyor. Bu konuları ve daha fazlasını Chevrolet Cruze modeli için sizler için inceledik ve araştırdık.

Chevrolet Cruze 

chevrolet cruze

Chevrolet araçlarda en çok tedirgin eden unsurlardan biri de fabrikanın Kore ve Rusya’da bulunması. Bu durumdan dolayı oluşan tedarik sorunları kullanıcıları tedirgin etse de şüphe duyulması gereksizdir. Çünkü GM’un ürettiği ve muadil kalitedeki birçok yedek parça markası da şuan piyasada bol miktarda var. Bununla birlikte Chevrolet Cruze modelleri ömürlerini doldurup hurdaya çıkana kadar orijinal ve muadil yedek parça bulmak hiç de zor değil. Modelleri lüks segment olarak adlandırılsa da kullanıcı yorumları çok iç açıcı değil. Ek olarak sürüş konforu, yokuş yukarı çekişinde fazlaca şikayete rastladık.

Yakıt Tüketimi

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi araç alırken en önemli hususlardan biri de yakıt tüketimidir. Diğer yandan 80’li yıllarda Avrupalı otomobil üreticilerin ülkemizdeki istilasını izledik. Bunun üzerine Amerikalı otomobil üreticileri üvey evlat muamelesi görmeye başladı ve piyasadan yavaş yavaş çekilmeye başladı. Bunun sebebi ise Amerikan arabalarının çok yakması ve hantal oluşları. Örnek verecek olursak 2012 model Chevrolet Cruze’un yakıt tüketimi şehir içinde 9.0 lt/100 km, şehir dışı yakıt tüketimi 5.3 lt/100 km ve ortalama olarak da 6.6 lt/100 km dir. Fakat kullanıcı yorumları bu verilerin üstündedir.

Euro Ncap Sağlamlık Testi

Bir otomobilin sağlam olarak nitelendirilebilmesi için yolcu bölümünü çevreleyen iskelet parçalarının bir kaza anında deforme olmadan kendini koruyabilmesi gerekir. Chevrolet Cruze ise hala sağlam olarak nitelendirilen araçlardan biridir. Ek olarak sağlamlık testleri yapan kuruluş Euro Ncap tarafından 2009 tarihinde açıklanan güvenlik verilerine göre 5 yıldız alarak en yüksek değerlendirme notuna sahip oldu.

Chevrolet Cruze Almalı Mıyım?

chevrolet cruze

 

Uzun vadede ikinci el araba piyasasında tabii ki zarar etmeniz mümkün değil. Fakat aracın yakıt tüketimi, 0-100’e hızlanması hakkında kullanıcılar olumsuz yorumlarını belirtiyor. Ayrıca bazı motor ve şanzıman hataları da mevcut. Bunlar, ikinci el piyasasında tutulmamasının sebeplerinden bazıları. Fakat muadil araçları ile karşılaştırdığımızda fiyat performans olarak diğerlerinden çok daha uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak artık yeni modellerini yollarda göremediğimiz efsane Chevrolet’ler den almayı planlıyorsanız, olumlu ve olumsuz özelliklerini inceleyip kararınızı verebilirsiniz.

Chevrolet Cruze 2. El Fiyatları ve Satılık İlanları

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here