1950’lerin Efsane Yarış Otomobilleri II

0
1798

“1950’lerin Efsane Yarış Otomobilleri II” adlı içeriğimizde şimdiye kadar üretilen yarış otomobillerinden bazılarını tanıtacağız. 1950’lere baktığımız zaman birçok farklı otomobilin ve teknolojinin hayatımıza girdiğini görebiliyoruz. Fakat bu teknoloji, günümüze oranla oldukça kısıtlı olmaktadır. İkinci Dünya savaşından yeni çıkan ülkeler, toplumun moralini düzeltmeyi ve savaşın kalıntılarını yıkmayı hedeflemiştir. Bu yüzden birçok farklı organizasyon ve dikkat dağıtıcı projeler geliştirilmiştir. Otomobil yarışları da bu proje kapmasında oldukça ilgi çekici bir organizasyonlardan biri olmaktadır.

1959 Lotus Elite Series 1 Racer1950lerin Efsane Yarış Otomobilleri II

Yukarıdaki fotoğrafını gördüğümüz 1959 Lotus Elite; Amerikalı iş adamı, gazeteci, televizyon yorumcusu ve şampiyon spor otomobil yarışçısı olan efsane Bob Akin tarafından restore edilmiştir. Ayrıca orijinalinin birebir benzeri olmaktadır. Yarış yıllarında Elite, oyunun kurallarını değiştirici role sahiptir. Bu yarış arabası, hem gerçekten yola çıkmaya elverişli hem de yarışta rekabetçi olabilecek çift amaçlı bir otomobile yönelik ilk girişimdi. Ayrıca Le Mans’ta üst üste altı kez birinciliği kazanmıştır.

İkinci El Lotus İlanları

1957 Chevrolet Corvette1950lerin Efsane Yarış Otomobilleri II

1950’li yıllar, meşhur Amerikan otomobil üreticisi Chevrolet’in gerçek bir otomobil markası olduğu yıllardır. Corvette, 1953’ten beri Chevrolet tarafından üretilen bir spor otomobildir. Ayrıca günümüzde de faal olarak üretimdedir. Yıllar içinde efsanevi bir Amerikan spor arabası haline gelmiştir. Chevrolet, rakiplerine göre mekanik sadeliği tercih eden felsefeye sahiptir. Bu yüzden ortaya hafif, kompakt ve nispeten ucuz (Dönemine ve yurtdışına göre) bir otomobil çıkmaktadır.

İkinci El Chevrolet İlanları

1953 Jaguar C-Type Roadster1950lerin Efsane Yarış Otomobilleri II

“1950’lerin Efsane Yarış Otomobilleri II” adlı içeriğimizin son otomobili İngiliz üreticisi olan Jaguar’dan gelmektedir. 1950’li yıllarda Jaguar, günümüzdeki modellerinin aksine daha iyi ve kusursuz otomobilleri üretmeyi başarmıştır. İngiliz safkan olan 53 Jaguar C-Type Roadster kesinlikle türünün tek örneğidir. El yapımı gövde panelleri, bu arabanın mükemmelliğini ortaya çıkarmaktadır. Sonuç olarak 53 Jaguar C-Type Roadster kaslı ve zarif bir yarış arabası olmaktadır. Ayrıca bu otomobil, 4.2 litrelik 6 silindirli sıralı motoru sayesinde 280 beygirlik güce ulaşmaktadır. Son olarak üçlü Weber yan çekişli karbüratör, yandan gelen egzoz ve 5 ileri manuel şanzıman, otomobili kusursuz olarak tamamlamaktadır.

İkinci El Jaguar İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here